23 mei 2019

Deel dit op:

Bouwinvest wint de prijs voor Alternatives tijdens de IPE RE Global Conference & Awards 2019 die dit jaar werden gehouden in het Krasnapolsky in Amsterdam. Bouwinvest won de award voor de investeringen in nichemarkten zoals zorgvastgoed en studentenwoningen, zowel in Nederland als internationaal. Stephen Tross, Chief Investment Officer International Investments, nam de award in ontvangst.

Alternatives award
Met de toenemende vergrijzing vormt zorgvastgoed een enorme groeimarkt voor de langere termijn. De vraag zal alleen maar toenemen omdat er vanuit de markt steeds meer behoefte is naar oplossingen die zorg en wonen met elkaar combineren. Een andere groeimarkt waar Bouwinvest in investeert is studentenhuisvesting. Vanwege de opkomende middenklasse is hier steeds meer vraag naar in de regio Azië/Pacific. Onze ervaring met studentenhuisvesting in het buitenland passen we ook steeds meer toe in Nederland, zoals onder andere in Amsterdam.

Bouwinvest gelooft dat beide markten de komende jaren dermate volwassen worden dat ze op korte termijn niet meer beschouwd worden als nichemarkten.

“A strong strategy from a very professional real estate investor with impressive returns” – JUDGE’S COMMENT


Deelname panel
Stephen Tross nam namens Bouwinvest deel aan een panel over in welke steden je nou wel of niet moet beleggen. Tross stelde dat de aantrekkelijkheid van een vastgoedbelegging op de lange termijn niet alleen wordt bepaald door economische en demografische aspecten, maar ook door zaken zoals leefbaarheid, duurzaamheid en infrastructuur. Ruim de helft van de congresgangers vond dat kwaliteit van leven het belangrijkste criterium zou moeten zijn voor een belegging in een wereldstad.
Volgens Tross zijn steden voor de vastgoedbelegger inmiddels belangrijker dan landen, en gaat het bovendien vaak om specifieke gebieden binnen steden. ‘De meest veelbelovende steden voor vastgoedbeleggers met een langetermijnvisie moeten een goed evenwicht bieden tussen goede verdichting, duurzaamheid, goede infrastructuur en visionair stadsbestuur & leiderschap’, stelde hij. ‘Bovendien moet de plaatselijke overheid in staat zijn om de groei bij te houden.’

 

Nieuwsbrief