15 maart 2019

Deel dit op:

Met de oplevering van het laatste gebouw “Explorer” van wooncomplex De Werf op de NDSM-werf in Amsterdam, is de realisatie van een van de grootste nieuwbouwprojecten in de hoofdstad van de laatste jaren een feit. Hiermee voegt Bouwinvest 946 woningen aan de woningmarkt toe, waarvan circa 50% middenhuurwoningen.

De Werf bestaat uit 7 woongebouwen met ieder een eigen ontwerp. Nagenoeg alle woningen zijn verhuurd. De huurders van het laatste blok ontvingen begin deze maand hun sleutel. Onder de gebouwen bevindt zich ruim 1.100 m2 commerciële ruimten. Het totale programma bestaat uit 403 studentenwoningen en 543 vrije sector huurappartementen, waarvan circa 50% middenhuurwoningen.

Middenhuur

Een groot deel van de woningen is aangeboden in het middenhuursegment. In dit onderdeel van de markt ligt een grote vraag en een grote maatschappelijke opgave. Als langetermijninvesteerder in stedelijke gebieden vindt Bouwinvest de betaalbaarheid van woningen belangrijk, omdat leefbare, betaalbare en inclusieve steden een betere garantie bieden voor de waardevastheid van beleggingen. In deze gebieden willen mensen namelijk nu en in de toekomst, wonen, werken en verblijven. Dit levert Bouwinvest de grootste kans op een langjarig stabiel rendement op woningvastgoed voor Nederlandse pensioenfondsen.

Het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund is eigenaar van het gehele complex. De Werf is een ontwikkeling van Noordas B.V.; een joint venture van COD, Borghese Real Estate en Verweij Mungra Vastgoed. Aannemer is Pleijsier Bouw. De gebouwen zijn ontworpen door OZ.

Nieuwsbrief