03 oktober 2019

Deel dit op:

Het Bouwinvest Retail Fund heeft recent 2.100 m2 winkels verhuurd in het herontwikkelde winkelcentrum Muntpassage Weert. De herontwikkeling is aanleiding geweest om met een groot aantal bestaande en nieuwe huurders een nieuwe huurovereenkomst te sluiten of verlengingen overeen te komen. Zo hebben Norah Mode, Nelson, WE, Van Haren, Tui, Cigo en Megaphone de afgelopen maanden een nieuwe huurovereenkomst met verhuurder Bouwinvest gesloten.

De Muntpassage omvat in zijn geheel zo’n 15.800 m2 winkelruimte, verdeeld over 50 winkelunits. Een fors deel van de winkels is ingevuld met modeformules. De grootste is de vorige maand geopende H&M met 2.300 m2. Daarnaast is er een Albert Heijn en een compleet versaanbod. Met het aantrekken van de nieuwe winkeliers zijn bijna alle meters verhuurd, er zijn nog enkele units beschikbaar.

Op 11 oktober vindt de feestelijke opening van het vernieuwde winkelcentrum plaats. Top Vastgoed en FiMek Estate zijn door Het Bouwinvest Retail Fund ingeschakeld voor de vernieuwingsoperatie van de Muntpassage. De verhuur is in handen van Zimmerman Retail en JPS. 

Plan Muntpassage
Top Vastgoed en Fimek realiseren de herontwikkeling en hebben met De Drie Architecten een concept voor het winkelcentrum ontwikkeld. De kernpunten van het concept zijn transparantie, een nieuwe branchering en een moderne uitstraling voor internationale retailers. De grootste ingreep vond plaats aan de Nieuwe Markt, waar een complete verdieping uit het bestaande gebouw werd gezaagd om een dubbel hoog plein met een transparante entree voor het winkelcentrum te realiseren. 

Het Bouwinvest Retail Fund is een beleggingsfonds dat open staat voor institutionele beleggers. Het fonds focust zich op de beste winkelstraten en op buurtwinkelcentra voor de dagelijkse boodschappen. Eind 2018 bedroeg het totaal belegd vermogen € 1 miljard en boekte het een vastgoedrendement van 7,0%. Het fonds is één van de meest duurzame Nederlandse winkelfondsen, met een GRESB-rating van 4 sterren.

 

 

Nieuwsbrief