14 maart 2019

Deel dit op:

Bouwinvest heeft Robert Koot aangesteld als Director European Investments, die in deze rol verantwoordelijk wordt voor de Europese vastgoedinvesteringen van bpfBOUW. Jasper Petit komt per 1 april het team versterken als Portfolio Manager European Investments.

Robert Koot vervangt hiermee Cathelijne Martin, die Bouwinvest eind februari heeft verlaten. Robert was eerder werkzaam als Portfolio Manager, waar hij verantwoordelijk was voor een aantal Europese en Noord-Amerikaanse investeringen. Daarvoor was hij Head of Research bij Bouwinvest. Robert heeft een Master Business Economics aan de Universiteit van Amsterdam afgerond.

Jasper Petit wordt verantwoordelijk voor een aantal Europese investeringen. Jasper stroomt intern door en was eerder werkzaam als Legal Counsel International Investments. Daarvoor werkte hij bij De Brauw Blackstone Westbroek als Senior Associate. Jasper heeft in 2018 zijn MBA afgerond aan de Rotterdam School of Management.

Robert en Jasper richten zich op het vergroten van de Europese portefeuille naar €1,6 miljard geïnvesteerd kapitaal in 2021. Momenteel bedraagt het geïnvesteerd kapitaal €1,1 miljard.

Het Europe Mandate

Bouwinvest beheert drie geïntegreerde internationale vastgoedmandaten voor Azië-Pacific, Noord-Amerika en Europa. Bouwinvest beheert deze onder een separaat mandaat voor het pensioenfonds bpfBOUW. De portefeuille kent een sterk ‘core’ profiel en richt zich met name op de grote steden in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland en Scandinavië. Investeringen in kantoren, winkels, woningen en logistiek vormen het voornaamste deel van de portefeuille, maar ook meer ‘niche’ sectoren als studentenhuisvesting en zorgvastgoed maken deel uit van het mandaat.

Nieuwsbrief