16 januari 2019

Deel dit op:

Het Bouwinvest Retail Fund heeft 13 winkelpanden uit de vastgoedportefeuille van Jumbo Supermarkten gekocht. De supermarktgebouwen liggen verspreid over Nederland in de provincies Overijssel, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland.

Het Bouwinvest Retail Fund richt zich op de drukste winkelstraten van de grootste winkelsteden in Nederland (‘Experience’) en op buurtwinkelcentra en solitaire supermarkten voor de dagelijkse boodschappen (‘Convenience’). De locaties variëren met buurtwinkels in grotere kernen tot winkels die, naast de lokale inwoners, toeristen in bijvoorbeeld Zeeland bedienen. De aankoop past in de groeidoelstelling van € 1,1 miljard beheerd vermogen in 2021.

Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments bij Bouwinvest, zegt: “Deze aankoop past uitstekend binnen de Convenience strategie. Daarnaast versterken wij onze relatie met Jumbo, een markleider in de foodbranche die bovendien blijft investeren in (vers)beleving en foodservice.”

Als langetermijninvesteerder streeft Bouwinvest naar een waardevaste portefeuille met toekomstbestendige gebouwen. Het fonds heeft onder andere de doelstelling dat 95% van de gebouwen in portefeuille een energielabel A of beter heeft. Elf van de nieuw aangekochte supermarkten hebben een duurzaamheidslabel A, van de overige objecten wordt de duurzaamheidsprestatie verbeterd.

Jumbo is geadviseerd door winkelbeleggingsmakelaar McDevitt. Bouwinvest is juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff.

Nieuwsbrief