24 juli 2019

Deel dit op:

Bouwinvest heeft €88 miljoen geïnvesteerd in metropolen in Asia-Pacific, als onderdeel van het internationale mandaat van bpfBOUW voor deze regio.

Bouwinvest heeft €88 miljoen geïnvesteerd in metropolen in Asia-Pacific, als onderdeel van het internationale mandaat van bpfBOUW voor deze regio. Het betreft een investering in een portefeuille met kantoorgebouwen in Tokio, Osaka, Hong Kong, Seoul en Auckland.

De investering wordt verricht samen met andere institutionele investeerders en wordt gemanaged door PAG Real Estate, de in Hongkong gevestigde beleggingsbeheerder. Samen hebben de partijen bijna $700 miljoen (€615 miljoen) geïnvesteerd in 26 kantoorgebouwen, waarbij de komende jaren voor een vergelijkbaar bedrag nog meer investeringen gedaan zullen worden. De grootste investering in de portefeuille betreft momenteel het kantoorgebouw International Trade Tower in Hongkong, Kowloon East, een hoogwaardig kantoorgebouw met veel huurpotentie.

Tjarko Edzes, Director Asia-Pacific Investments bij Bouwinvest: “De investering in deze kantoorgebouwen is een goede aanvulling binnen onze portefeuille in Asia-Pacific. Het is ook in lijn met onze ambitie om een goed gediversifieerde internationale portefeuille op te bouwen, met een goede mix van sectoren. De focus ligt op liquide markten en kantoorgebouwen die een aantrekkelijke kasstroom genereren met potentie voor huurgroei en daarmee waardevermeerdering. Wij willen de internationale portefeuille laten doorgroeien tot 40% van de gehele portefeuille, nadat wij begin dit jaar een regionaal kantoor hebben geopend in Sydney. Met deze investering gaan we verder op die weg.”

Foto: Project Autumn, Hong Kong

Nieuwsbrief