26 september 2019

Deel dit op:

Bouwinvest heeft $85 miljoen (circa €75 miljoen) geïnvesteerd in een core strategie met betaalbare huurwoningen in de Verenigde Staten, als onderdeel van het North America Mandate van bpfBOUW. De investering richt zich op woningmarkten waar vraag en aanbod niet in balans zijn en waar de behoefte aan betaalbare woningen hoog is, zoals New York, San Francisco en Seattle.

De investering wordt verricht in samenwerking met andere institutionele investeerders en wordt beheerd door Avanath Capital Management. Avanath is gespecialiseerd in het beleggen in betaalbare huurwoningen in de Verenigde Staten. De woningen zijn bedoeld voor huishoudens met een jaarsalaris van gemiddeld 50-80% van het modaal inkomen per stad.

“Net als in Nederland, is er in de Verenigde Staten een grote behoefte aan betaalbare huurwoningen. Vooral gedreven door urbanisatie, stijgende huurprijzen en te weinig aanbod voor de middeninkomens. Door de grote vraag naar betaalbare huurwoningen zijn wij met deze belegging verzekerd van stabiele huurinkomsten. Zo dragen we bij aan een maatschappelijke kwestie én realiseren we voor onze investeerder een stabiel rendement op de lange termijn,” aldus Gijs Plantinga, Director Northern American Investments bij Bouwinvest.

Nieuwsbrief