29 november 2018

Deel dit op:

Deze week is de verbouwing van de Muntpassage in Weert gestart. Wethouder mevrouw W. Van Eijk gaf samen met vertegenwoordigers van Bouwinvest en Top Vastgoed het startsein voor de transformatie van het winkelcentrum. Het winkelcentrum wordt ingrijpend verbouwd en aangepast aan de eisen van de tijd. Het Bouwinvest Dutch Retail Fund heeft Top Vastgoed en FiMek estate geselecteerd voor de vernieuwingsoperatie van de Muntpassage.

De Muntpassage omvat zo’n 15.800 m2 winkelruimte, verdeeld over 50 winkelunits. Een fors deel van de winkels is ingevuld met modeformules zoals WE, Cool Cat, Miss Etam en C&A. Daarnaast omvat de Muntpassage een Albert Heijn en een compleet versaanbod. Het winkelcentrum neemt daarmee al decennia een prominente positie binnen het kernwinkelgebied van Weert in.

Plan Muntpassage

Het vertrek van V&D vormde de aanleiding voor de herontwikkelingsplannen. Top Vastgoed en FiMek hebben met De Drie Architecten een nieuw concept voor het winkelcentrum ontwikkeld. De kernpunten van het concept zijn transparantie, een nieuwe branchering en een moderne uitstraling voor internationale retailers.

De grootste ingreep vindt plaats aan de Nieuwe Markt, waar het pui- en gevelbeeld wordt vernieuwd en er een transparante, dubbelhoge entree voor het winkelcentrum komt. Hierdoor krijgt dit deel van het plein, waaraan ook nieuwe winkels worden gesitueerd, een hoogwaardige en aantrekkelijke aanblik. H&M is de eerste nieuwe huurder aan dit plein, met een winkel van 2.600 m2. In het winkelcentrum worden de passages, entreepartijen en pui-kaders vernieuwd. Medio 2019 wordt de vernieuwde Muntpassage opgeleverd.

Top en FiMek voeren de plannen uit als FT Ontwikkeling BV, een ontwikkelentiteit van beide bedrijven. Als aannemer is de combinatie Woonveste/Huybrechts Relou gecontracteerd.

Nieuwsbrief