22 januari 2018

Deel dit op:

Op 17 januari sprak Marleen Bosma, Head of Global Research & Strategic Advisory bij Bouwinvest, op de INREV Investment Intentions Roadshow. Marleen ging in op haar verwachtingen voor 2018.

Op de bijeenkomst presenteerde INREV de resultaten van het onderzoek Investment Intentions Survey 2018. Elk jaar doet INREV onderzoek naar de verwachte trends in de niet-genoteerde vastgoedbeleggingsindustrie. In dit kader deelde Marleen de verwachtingen van Bouwinvest voor 2018.

Marleen benadrukte dat de economische en demografische fundamenten sterk zijn, vooral in de Holland Metropole. Op diverse terreinen, zoals economische groei, werkeloosheid en investeringsvolume, zal Nederland beter presteren dan Europa. Zij verwacht dan ook dat concurrentie op de institutionele investeerdersmarkt hoog blijft in 2018. Hierdoor staan rendementen in bepaalde sectoren onder druk. In 2018 liggen goede kansen in Nederland bij winkel-, kantoor-, zorg- en hotelvastgoed. Er zijn volgens Marleen ook enkele, soms moeilijk voorspelbare, onzekerheden in de markt. Bijvoorbeeld rondom de leefbaarheid en inclusiviteit van steden, rentestijging of geopolitieke spanningen.

Nieuwsbrief