21 juni 2018

Deel dit op:

De Urban Land Institute (ULI) presenteerde op dinsdag 19 juni een research rapport naar hoe goede verdichting van steden hand in hand gaat met hogere risk-adjusted rendementen en waardegroei.

 Deze steden zijn veerkrachtig, welvarend en toekomstbestendig. Het onderzoek is de eerste in zijn soort die het verband tussen goede verdichting en kwaliteit van leven en beleggingsrendement probeert te kwantificeren. Het gaat daarbij uit van zes meetbare indicatoren: clustering structure (indeling stedelijk grondgebruik), economic and employment infrastructure (beschikbaarheid van investeringskapitaal, banen en talent), built infrastructure (fysieke verdichting van gebouwen en mix-use), green and blue infrastructure (natuurlijke omgeving), public transport infrastructure en good governance.

Het onderzoek laat zien dat de juiste verdichting van steden zorgt voor lagere werkloosheid, lagere economische ongelijkheid en minder klimaatproblemen op de lange termijn. Door deze ontwikkelingen trekken goed verdichte steden meer internationaal kapitaal voor vastgoed aan. Daarom bieden uiteindelijk juist deze steden investeerders de beste kans op een lange termijn stabiel rendement.

ULI is een non-profitorganisatie voor onderzoek en onderwijs het verantwoord gebruik van land, overal ter wereld. Bouwinvest is een partner van ULI en sponsorde dit onderzoek.

Lees het hele rapport hier.

Nieuwsbrief