30 maart 2018

Deel dit op:

Het Bouwinvest Retail Fund heeft nieuwe langjarige huurovereenkomsten gesloten in het centrum van Delft en Ede.

Met Stichting DOK (Openbare Bibliotheek Delft) is een huurovereenkomst gesloten voor circa 5.000 m2 en met horecaformules Le Perron en Kaldi voor circa 300 m2.

Delft 

Het gebouw van de huidige openbare bibliotheek, verdeeld over meerdere verdiepingen, ligt aan het Vesteplein en Vestpoort in de binnenstad van Delft. Er zal fors worden geïnvesteerd in het gebouw om de voorgenomen samenwerking van Stichting DOK met de Coöperatie de VAK (Centrum voor de Kunsten Delft) mogelijk te maken. De investeringen zorgen voor een verbeterde duurzaamheid van het pand. Ook wordt de entree verplaatst naar de winkelstraat Vestpoort, waardoor het gebouw toegankelijker wordt voor het winkelend publiek. 

“Bouwinvest hecht veel waarde aan de verduurzaming van het Retail Fund. Om duurzaamheid op objectniveau te meten, gebruikt Bouwinvest het BREEAM-certificeringssysteem. Samen met Stichting DOK zal worden gewerkt aan het verkrijgen van een BREEAM-certificaat. Op deze manier wordt een verdere verduurzaming van de portefeuille gerealiseerd,” aldus Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments bij Bouwinvest.

Ede 

Horecaformules Le Perron en Kaldi hebben huurovereenkomsten gesloten voor respectievelijk Achterdoelen 104 en Boogstraat 14 voor in totaal 300 m2. Het Bouwinvest Retail Fund heeft bijna 10,000 m2 winkelruimte in Ede in de portefeuille.

Nieuwsbrief