16 oktober 2018

Deel dit op:

Bouwinvest Real Estate Investors heeft € 75 miljoen belegd in de woning- en zorgsector in grote Franse steden. De projecten waarin Bouwinvest heeft geïnvesteerd, liggen voornamelijk in Parijs, maar ook in andere grote Franse steden als Marseille, Nancy, Lyon, Lille en Nice.

 

De investering in de Franse woning- en zorgmarkt past uitstekend binnen de groeistrategie van Bouwinvest in Europa. Eigen onderzoek laat zien dat de vooruitzichten voor Frankrijk - en in het bijzonder de metropoolregio’s - gunstig zijn. De vraag in het woning- en zorgvastgoedsegment zal naar verwachting toenemen door de doorgaande urbanisatie en toenemende vergrijzing in Frankrijk. Daarom heeft Bouwinvest een groeiambitie in deze regio in beide sectoren. De Europese portefeuille groeit in de komende jaren van circa € 1 miljard in 2018 naar een geïnvesteerd vermogen van € 1,5 miljard in 2020. Dit is onderdeel van een bredere strategie om internationaal te groeien naar € 4,3 miljard beheerd vermogen in 2020 op een totaal beheerd vermogen van € 13 miljard.

Bouwinvest belegt via een closed end woningbeleggingsfonds van AEW (AEW RESIDYS). AEW wil de huidige portefeuille van circa 600 woningen (11 woningprojecten) uitbreiden tot ongeveer 35 projecten.

Nieuwsbrief