06 augustus 2018

Deel dit op:

Bouwinvest Real Estate Investors heeft € 136 miljoen geïnvesteerd in binnenstedelijke woningen in Los Angeles en New York. De projecten Level BK in New York en Park Fifth high-rise in Los Angeles bestaan in totaal uit 901 appartementen. De investering is tot stand gekomen in een joint venture met vastgoedvermogensbeheerder en projectontwikkelaar MacFarlane Partners.

 

Level BK bestaat uit 554 appartementen gelegen aan de East River in Brooklyn, New York. De locatie geeft bewoners een spectaculair uitzicht over de skyline van New York, dat ook in de toekomst niet belemmerd zal worden door ontwikkelingsprojecten. Level BK ligt bovendien in de levendige buurt Williamsburg, met veel restaurants, bars, clubs en winkels.

In het gebouw Park Fifth high-rise in het centrum van Los Angeles bevinden zich 347 appartementen. Het appartementengebouw ligt naast Pershing Square, één van de grootste en levendigste pleinen van Los Angeles. Bovendien ligt Park Fifth high-rise gunstig ten opzichte van uitvalswegen en Pershing Square metrostation.

Internationale groeistrategie

De Noord-Amerikaanse investeringen van Bouwinvest zijn onderdeel van een bredere strategie om internationaal te groeien naar € 4,3 miljard beheerd vermogen in 2020, waarbij het plan is om ook uit te breiden in Azië-Pacific en Europa. In Nederland belegt Bouwinvest direct in vastgoed voor de vijf sectorfondsen die het beheert. Internationaal wil Bouwinvest ook meer directe investeringen doen in samenwerking met lokale partners, zoals MacFarlane Partners.

Gijs Plantinga, Director of Northern American Investments bij Bouwinvest, zegt: “Vanwege de sterke bevolkingsgroei is er veel vraag naar woningen in Noord-Amerika. De woningmarkt staat daarom centraal in onze core investeringsstrategie om te groeien naar € 1,5 miljard beheerd vermogen in Noord-Amerika in 2020. Wij willen daarbij dichter op de stenen zitten, door directere investeringen te doen via joint ventures en co-investments.”

Nieuwsbrief