25 oktober 2018

Deel dit op:

Bouw Woon Leef trok de stad weer in op zoek naar gebieden die volop in ontwikkeling zijn. Dit keer aandacht voor het gebied rondom het Amstelstation in Amsterdam, waar een gebied met een mix aan functies en woonsegmenten wordt gecreëerd. Ton Schaap, senior stedenbouwkundige bij de gemeente Amsterdam, vertelt in het item over de plannen voor het stationsgebied.

Ook Bouwinvest investeert in het gebied: recentelijk opende het Meininger Hotel in de Amstel Tower, een belegging van het Bouwinvest Hotel Fund. Bas Jochims, Director Dutch Office & Hotel Investments, vertelt waarom Bouwinvest in dit gebied gelooft: “Als internationale investeerder zien we verstedelijking als belangrijke megatrend, ook in Amsterdam. We hebben jaren geleden al geïnvesteerd in het aangrenzend Eenhoorngebied dat is getransformeerd van bedrijventerrein naar een bruisend gebied met een mix aan functies: een hotel, kantoren en 650 woningen. Zo’n gemixt gebied, dat is precies wat ook hier gaat gebeuren.”

Bovendien past deze ontwikkeling precies in de strategie van Bouwinvest om te investeren rondom ov-knooppunten. Dick van Hal, CEO van Bouwinvest, zei hierover recentelijk: “Wij wegen bij elke investering af in welke mate een project bijdraagt aan een leefbare, gezonde en betaalbare woonomgeving. Goede ov-verbindingen zijn daarbij in de Randstad een cruciale factor.”

Nieuwsbrief