16 november 2017

Deel dit op:

Vorige week vond de heropening van het vernieuwde en uitgebreide winkelcentrum Molenhoek in Rosmalen plaats. Na een intensieve bouwperiode van anderhalf jaar onthulden Eric Logister, wethouder van Onderwijs, Stedelijke Transformatie, Grondbeleid en Wonen van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments bij Bouwinvest en Rolf van der Stolpe, namens de winkeliersvereniging, de nieuwe, aangepaste naam van het winkelcentrum boven de entree. De voormalige Molenhoekpassage gaat daarmee verder met de naam winkelcentrum Molenhoek.

Uitgangspunten uitbreiding en herontwikkeling Molenhoekpassage 

Het winkelcentrum is aangepast aan de eisen van de huidige consument. Daarnaast is het winkelcentrum verduurzaamd, onder andere door isolatie van het pand. De totale winkeloppervlakte is van circa 5.600 m2 uitgebreid naar 6.000 m2.
Met de uitbreiding wordt ingespeeld op de wens van de bestaande ondernemers om hun winkels te vergroten en te moderniseren. Zo heeft onder andere Albert Heijn de oppervlakte van de winkel fors kunnen uitbreiden. Naast deze aanpassingen aan het winkelcentrum is ook het parkeerterrein uitgebreid en heringericht. Gedurende het gehele bouwtraject zijn de winkels grotendeels open gebleven.

Verantwoordelijke partijen
Bouwbedrijf Pennings uit s’-Hertogenbosch was de aannemer. Centrum Projecten uit Hilversum was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project namens Bouwinvest. AGS Architecs International uit Heerlen was het architectenbureau voor de uitbreiding en renovatie. 

Nieuwsbrief