02 juni 2017

Deel dit op:

Het project Nowadays, is genomineerd voor de NRW Jaarprijs 2017. De in 2016 opgeleverde panden Damrak 70, 80 en Nieuwendijk 196 en de Beurspassage met het openbare kunstwerk Amsterdam Oersoep sluiten naadloos aan bij de regeneratie van de historische binnenstad Amsterdam als onderdeel van het ‘Rode-Loperplan’ van de gemeente.

De NRW jaarprijs is een prestigieuze prijs die al sinds 1989 wordt uitgereikt aan de beste retailontwikkeling van Nederland. Het vernieuwende karakter en de commerciële aantrekkelijkheid van het project voor consumenten en ondernemers spelen daarbij een belangrijke rol. De winnende inzending heeft een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de sector.

De nominatie werd bekendgemaakt op de NRW-kick-off van de PROVADA, de Nederlandse vastgoedbeurs. De stand van Bouwinvest op PROVADA stond geheel in het teken van de Beurspassage.

Ingrijpende renovatie in drukste winkelgebied van Nederland
In opdracht van het Bouwinvest Retail Fund transformeerde ontwikkelaar Top Vastgoed de verouderde panden Damrak 70, 80 en Nieuwendijk 196 naar hypermoderne vestigingen van internationale retailers. Zara, JD Sports, C&A en Primark vestigden hier hun flagship stores. In totaal is er 27.500 m2 aan nieuw, hoogwaardig winkelgebied opgeleverd. De magnifieke Beurspassage, die het Damrak met de Nieuwendijk verbindt, vormt de kroon op het werk van de herontwikkeling. De nieuwe passage omvat het totaalkunstwerk van kunstenaarsduo Arno&Iris (bekend van de plafondafbeelding 'Horn of Plenty' in de Markthal Rotterdam) en Hans van Bentem (bekend van onder andere zijn beroemde kroonluchters uit de 'Flowerbomb' campagne van Victor & Rolf) en is een ode aan de Amsterdamse grachten. In het kunstwerk zijn onderdelen terug te zien die het verhaal van de stad vertellen: de penselen van Rembrandt, de talrijke verdronken fietsen, zeemanstattoo's, de symmetrie van de Amsterdamse herenhuizen en nog veel meer. Hiermee is een belangrijke doorgang teruggegeven aan de stad.

“De Beurspassage was altijd een belangrijke verbinding tussen Wallen en Damrak aan de ene kant en de Nieuwendijk en de Nieuwezijds Voorburgwal aan de andere kant. Door de creatie van een bijzondere en aantrekkelijke nieuwe passage wordt recht gedaan aan het belang van deze verbinding voor de stad”, aldus een woordvoeder van de Gemeente Amsterdam.

NRW Jaarprijs 2017
De overige genomineerde projecten zijn winkelcentrum Beverhof in Beverwijk,  winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum, winkelcentrum Hanzewijk in Kampen en retailontwikkeling AaBe Fabriek in Tilburg. Voor de beoordeling worden er op alle projecten retailer- en consumentenonderzoeken uitgevoerd. De vakjury weegt innovatie, leereffecten en de betekenis voor de omgeving mee in de uiteindelijke keus voor de winnaar. De uitreiking vindt plaats op donderdag 7 september tijdens het NRW Jaarcongres in Theater Amsterdam.

Lees meer over waarom Bouwinvest heeft gekozen voor een kunstwerk als onderdeel van het winkelgebied: http://bit.ly/29jKwld.

Nieuwsbrief