07 maart 2017

Deel dit op:

Nowadays, in de volksmond beter bekend onder de naam Beurspassage, is de in 2013 gestarte herontwikkeling van de panden Damrak 70, 80 en Nieuwendijk 196. De ontwikkeling is in Nederland al veelvuldig bejubeld en geprezen in de media. Ook internationaal blijft het succes niet onopgemerkt. Het project Nowadays is als enige Nederlandse inzending voorgedragen voor een MIPIM Award, in de categorie Best Urban Regeneration Project.

Nowadays is een van de grootste Nederlandse binnenstedelijke retail-herontwikkelingen van de afgelopen jaren. Een bijzonder omvangrijk project en - voor Nederlandse begrippen - een uitzonderlijk grote en ingrijpende renovatie van winkelvastgoed in het drukste winkelgebied van Nederland. Een enorme technische uitdaging. De oplevering van het project is een grote stap voorwaarts in de regeneratie van de historische binnenstad als onderdeel van het ‘Rode loper’ plan.

In opdracht van het Bouwinvest Retail Fund transformeerde ontwikkelaar Top Vastgoed de verouderde panden Damrak 70, 80 en Nieuwendijk 196 naar hypermoderne vestigingen van internationale retailers, zoals Zara, JD Sports en C&A en Primark, die hier hun flagship stores vestigden.

In totaal is er 27.500 m2 aan nieuw, hoogwaardig winkelgebied opgeleverd. De magnifieke Beurspassage, die het Damrak met de Nieuwendijk verbindt, vormt de kroon op het werk van de herontwikkeling. De voormalige, enigszins verloederde voetgangerstunnel is vervangen door een oogverblindende expositie van moderne kunst die aangelicht wordt door kandelaren gemaakt van oude fietsen uit de gracht. Daarmee kreeg de stad Amsterdam er een icoon bij. Lees meer op www.bouwinvest.com/nowadays

Bekijk hier de film. 

 

 

 

 

Nieuwsbrief