13 juni 2017

Deel dit op:

In het bijzijn van het bestuur van de winkeliersvereniging hebben de gemeente Gouda en Bouwinvest REIM een overeenkomst gesloten over de vernieuwing van het winkelcentrum Goverwelle. De modernisering van het winkelcentrum is een lang gekoesterde wens van zowel eigenaar Bouwinvest, als de betrokken winkeliers.

Het Bouwinvest Retail Fund is van plan om het winkelcentrum op te knappen met nieuwe vloeren, vernieuwde puien en aangepaste entreegebieden. Daarnaast wordt het winkelcentrum uitgebreid en het winkelaanbod verbeterd. Onder meer door de herinrichting van de Albert Heijn, de komst van Dirk als tweede supermarkt en flinke investeringen van lokale winkeliers in hun eigen zaak.

Ondertekenaars Rogier Tetteroo, Wethouder Grondzaken en Ruimtelijke Ordening, en Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments bij Bouwinvest, zijn enthousiast over het initiatief. Wethouder Tetteroo: “De plannen zijn in goede samenwerking tussen Bouwinvest en de gemeente tot stand gekomen. De wijk Goverwelle krijgt hiermee weer een toekomstbestendig winkelcentrum”.

Peter Broeke is als gedelegeerd ontwikkelaar verantwoordelijk voor voorbereiding en realisatie van de plannen. Het ontwerp is opgesteld door architectenbureau Traanberg Partners uit Rotterdam. De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting starten in het tweede kwartaal van 2018 en circa acht maanden in beslag nemen.

Nieuwsbrief