30 maart 2017

Deel dit op:

Foruminvest heeft overeenstemming bereikt met het Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund over de verkoop van het Centrumplan Rosmalen.

De nieuwbouw concentreert zich aan de Dorpsstraat en sluit aan op het bestaande centrumgebied van Rosmalen. De bouw van het project zal in mei van dit jaar aanvangen. De winkels zullen hun deuren openen in de zomer van 2018. Deze transactie omvat circa 6.800 m2 winkelruimte met onder meer Jumbo, Lidl, ICI Paris XL, Van Haren, Kruidvat, DFM Bloemen, Levix Computers, Bakkerij Van Keulen, La Vittoria Chocolaterie en Brainwash kappers. Het gehele Centrumplan inclusief HEMA omvat circa 8.100 m2 winkelruimte en is reeds voor meer dan 85% verhuurd.

Collin Boelhouwer, Head of Dutch Retail Investments van Bouwinvest: “Met deze aankoop zetten weweer een stap richting de verwezenlijking van de groeidoelstellingen van het Retail Fund. Met de aanwezigheid van een gezond verzorgingsgebied, twee supermarkten als trekker en ruime parkeergelegenheid past het perfect in onze Convenience strategie.”.

Aerjen Koeneman, Directeur Nederland van Foruminvest: “Wij zijn heel blij met de bereikte overeenstemming. Met Bouwinvest krijgt het plan een deskundige en toegewijde lange termijn belegger. De planontwikkeling heeft een lange doorlooptijd gehad waarbij wij het plan qua omvang telkens hebben aangepast aan de veranderende markt maar het hoogwaardige ontwerp van architect Soeters in stand hebben gehouden. Het project levert een krachtige impuls aan het centrum van Rosmalen.”

De 39 woningen boven de winkels worden ontwikkeld door Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid. Van Wijnen Rosmalen bouwt het gehele project.

Nieuwsbrief