05 november 2020

Deel dit op:

De bevolkingsgroei in Nederland zet door. De vraag hoe we onze steden ook in de toekomst bereikbaar en leefbaar houden dringt zich daarom ook steeds verder op. Eén van de veelgehoorde oplossingen hiervoor is het opzetten van mobiliteitshub. Dit zijn centrale punten waar reizigers en stadsbewoners naartoe navigeren en waar ze slimme oplossingen voor deelmobiliteit vinden om hun reis voort te zetten.

Om dit concept meer vorm te geven, beschrijven Bouwinvest, Parkbee en Hely in een casestudy de succesfactoren voor het opzetten van een mobiliteitshub en leggen ze uit hoe dit bijdraagt aan duurzaamheid en een leefbare maatschappij.

Alle voorbeelden ondersteunen we met inzichten uit de praktijk: de mobiliteitshub De Werf, onderdeel van appartementencomplex De Werf op het voormalige NDSM-terrein in Amsterdam-Noord staat hierbij centraal. Eerder verscheen dit interview met Michiel de Bruine en Tarik Fawzi over deelmobiliteit. 

Ben jij benieuwd naar succesfactoren voor het opzetten van een mobiliteitshub? En wil je weten hoe zo’n hub bijdraagt aan duurzaamheid en een leefbare maatschappij? Lees dan de volledige casestudy hier.

Nieuwsbrief