12 september 2022

Deel dit op:

Helma Spuls zal per 1 oktober beginnen als Director Dutch Healthcare Investments bij Bouwinvest. Zij stapt over van het Bouwinvest Residential Fund, waar zij Manager Asset Management was. Helma volgt daarmee Erwin Drenth op.

Het Bouwinvest Healthcare Fund investeert in seniorenhuisvesting en zorgvastgoed voor het pensioenfonds voor de bouw (bpfBOUW). Op dit moment beheert het fonds bijna €500 miljoen (HY 2022) en heeft het tot doel om te groeien tot ca.€900 miljoen in 2025. Helma zal leiding geven aan het fonds dat inzet op de drie strategische pijlers: groei, sociaal rendement en duurzaamheid.

“Demografie liegt niet en het is al jaren duidelijk dat er een nijpend tekort is aan passende huisvesting voor senioren. Erwin heeft het Healthcare Fund naar een hoog niveau getild en het fundament gelegd voor verdere groei en diversificatie. Met haar lange staat van dienst binnen Bouwinvest, kan Helma uitstekend voortbouwen op de strategie die is ingezet,” aldus Allard van Spaandonk, Chief Investment Officer Dutch Investments.

Helma Spuls, Director Dutch Healthcare Investments: “Ik kijk er naar uit om in samenwerking met gemeenten, zorginstellingen,ontwikkelaars en natuurlijk het team binnen Bouwinvest een bijdrage te leveren aan het realiseren van meer passende en toekomstbestendige seniorenhuisvesting. Wij hebben met onze kennis, ons netwerk en het pensioenfondskapitaal een sleutelrol. Ik voorzie dat wij vooral in moeten zetten op woonvormen die passen bij de verschillende vraag en behoefte vanuit senioren. Voor de één voldoet een reguliere woning met wat services terwijl de ander helemaal niet meer zelfstandig kan wonen. De woonvormen vloeien steeds meer in elkaar over waar we vroeger alleen intramurale en extramurale zorg hadden. Zo zwart-wit is het inmiddels niet meer.” 

Nieuwsbrief