06 januari 2022

Deel dit op:

DELA Vastgoed heeft 16 winkels aan de Lijnbaan in Rotterdam verkocht aan het Bouwinvest Retail Fund. De winkels maken onderdeel uit van een mixed-use complex in het kernwinkelgebied van Rotterdam.

De grootste huurders in de winkels aan de Lijnbaan en Van Oldenbarneveltplaats zijn Albert Heijn, John Reed en ONLY. Overige huurders zijn onder andere Levi’s, Intertoys, Etos en Gall&Gall. De winkels behelzen in totaal circa 9.200 m². Deze transactie maakt deel uit van een breder verkoopprogramma van DELA Vastgoed.

Het Bouwinvest Retail Fund investeert vermogen van Nederlandse pensioenfondsen in de Nederlandse winkelmarkt. Het fonds heeft een gediversifieerde portefeuille verspreid over de beste winkelsteden en drukste winkelstraten (Experience) en buurtwinkelcentra met supermarkten voor de dagelijkse boodschappen (Convenience). Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments zegt hierover: “Deze aankoop sluit goed aan op onze vastgoedstrategie. Wij zien al jaren een toenemende polarisatie tussen de prestatie van grote en kleine steden. Zowel winkeliers als consumenten kiezen voor de grootste steden, met name omdat deze er beter in slagen om winkelen en beleving goed te combineren.”

De verkoper werd commercieel geadviseerd door CBRE, juridisch bijgestaan door Houthoff en technisch bijgestaan door Drees & Sommer. Koper werd commercieel geadviseerd door City Real Estate en bijgestaan door Loyens & Loeff en Sweco.

Nieuwsbrief