16 december 2021

Deel dit op:

Diepeveen Rotterdam B.V., een samenwerking tussen Dudok Real Estate B.V. en ontwikkelpartner Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V., heeft 90 appartementen verkocht aan het Bouwinvest Residential Fund in het project Diepeveen in Rotterdam. Ruim 80% van de appartementen zal in het middenhuursegment worden verhuurd. Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V. gaat het project bouwen.

Middenhuur voorop

De gemeente Rotterdam kent een relatief hoog woningtekort en het aanbod voor middeninkomens is laag. Met het project Diepeveen worden in totaal 187 koop- en huurwoningen toegevoegd aan de Rotterdamse woningmarkt, verdeeld over vijf gebouwen. Bouwinvest investeert in de middenhuur- en vrije sectorhuurappartementen, die tussen de 60 en 82 m² groot zijn.

Hierover zegt Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments bij Bouwinvest: “Bouwinvest heeft zichzelf tot doel gesteld om minimaal 60% van de aankopen in het middenhuursegment te verrichten. We zijn dan ook erg blij met dit project. Niet alleen omdat we middeninkomens een plek in de stad geven, maar ook omdat we hiermee een stabiel rendement genereren voor onze aandeelhouders, Nederlandse pensioenfondsen.

Oplossingen in nieuwbouw

In de gemeente Rotterdam wordt volop gebouwd. Alleen al in de omgeving van het project Diepeveen worden 2.000 koop- en huurwoningen opgeleverd. Michiel de Bruine voegt hier aan toe: “De bouwopgave van bijna een miljoen woningen tot 2035 is breed bekend. Nederlandse institutionele investeerders, met pensioenfondsen als achterban, dragen daar graag aan bij. Met pensioenfondskapitaal kunnen wij goede, duurzame en betaalbare woningen realiseren. Het project Diepeveen bewijst dat des te meer.”

“Diepeveen wordt een buurt met karakter aan de staart van het Rotterdamse Dakpark en midden in de creatieve scene van M4H. De nieuwbouw omvat een mix aan woningen. Van compacte studio’s van circa 54 m² tot royale stadswoningen van 160 m² en alles wat daartussen zit. Er komen appartementen in de middenhuur, vrije sector huur en in de koopsector. Een gevarieerd aanbod, waarmee een mooi divers woongebied ontstaat”, aldus Rob Langerak, ontwikkelaar namens (ontwikkelcombinatie) Diepeveen Rotterdam B.V.

Nog dit jaar organiseren de gemeente Rotterdam en Diepeveen Rotterdam B.V. een “groundbreaking ceremony”, waarna de bouw van de huurwoningen naar verwachting in januari 2022 van start zal gaan. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2024. Capital FIT heeft in opdracht van Diepeveen Rotterdam B.V. het verkoopproces begeleid.

Nieuwsbrief