03 september 2020

Deel dit op:

Tijdens de IPE Real Estate Global Conference & Awards 2020 is Bouwinvest twee keer in de prijzen gevallen. Bouwinvest is de winnaar in de categorie ‘The Netherlands’ en ‘Core and Core Plus Strategies’.

Met de twee awards krijgen we erkenning voor onze gecontroleerde groei van de afgelopen jaren, gericht op internationalisering, uitbreiding van het klantenbestand en onze focus op financieel én maatschappelijk rendement. Wij worden gewaardeerd voor onze inzet op Real value for life en hoe wij balans proberen te vinden tussen het creëren van sociale en financiële waarde.

Gecontroleerde en internationale groei van Bouwinvest
Bouwinvest heeft de afgelopen jaren een gecontroleerde groei laten zien naar €12,9 miljard (YE 2019). Dit hebben we gespreid in vijf Nederlandse sectorfondsen (Residential, Retail, Office, Hotel en Healthcare) en drie internationale regiomandaten (Europe, North America en Asia-Pacific). Sinds 2015 is Bouwinvest gegroeid met €5,4 miljard, een groei van 70% en heeft zich ontwikkeld tot een multi-client vastgoedinvesteerder met 25 klanten. Bouwinvest heeft ook stappen gezet in de internationale activiteiten. Zo openden we een eerste internationale vertegenwoordigingskantoor in Sydney, Australië. Al met al zijn we op weg naar ons doel om te groeien naar €17,3 miljard aan toevertrouwd kapitaal in 2022.

Real value for life
Het is onze ambitie om op duurzame wijze waarde toe te voegen. Wij geloven in creatie van waarde in financiële én maatschappelijke termen. Samen met onze partners bepalen wij de stad van de toekomst en hebben wij invloed op de inrichting ervan. Ons vermogensbeheer draagt bij aan een duurzame, leefbare, toegankelijke stedelijke omgeving én het verbeteren van pensioenuitkeringen. Die focus op financieel en maatschappelijk rendement vertalen wij naar Real value for life.

Op weg naar Paris Proof in 2045
Een belangrijke pijler in onze Real value for life ambitie, is onze verantwoordelijkheid in het tegengaan van de klimaatverandering. Bouwinvest werkt aan zogenaamde Paris Proof routekaarten, om te komen tot bijna energieneutrale vastgoedportefeuilles in 2045. Hierin leggen we per fonds en op gebouwniveau vast welke route we moeten bewandelen om een Paris Proof portefeuille te realiseren. We investeren in bestaande en nieuwe gebouwen door dak en gevel goed te isoleren. Dat geldt ook voor de toepassing van moderne energiezuinige installaties voor verwarming, koeling en verlichting. De energie die dan nog nodig is, wordt zoveel mogelijk duurzaam opgewekt. 

Meer lezen over de Awards Ceremony en waarom wij de awards hebben gewonnen? Kijk dan op de website van IPE Real Estate

Bekijk hieronder het dankwoord van Bouwinvest

Voor beste vastgoedinvesteerder Nederland:

En voor de prijs voor best Core and Core Plus Strategies:

Nieuwsbrief