09 september 2020

Deel dit op:

Het Bouwinvest Healthcare Fund voegt met de aankoop van een intramuraal zorgcomplex in Nieuwegein weer een duurzame asset toe aan haar portefeuille. Het voormalig kantoorgebouw gekocht van Kuifmees B.V. wordt getransformeerd tot een zorgcomplex voor ouderen met dementie. ZorgSpectrum gaat het gebouw langjarig huren.

In het complex worden 76 zorgeenheden met bijbehorende voorzieningen gerealiseerd voor mensen met dementie. Alle bewoners hebben de beschikking over een privé woonruimte met eigen sanitaire voorzieningen. Daarnaast kunnen bewoners op elke verdieping gebruik maken van een tweetal gemeenschappelijke woonkamers met een directe toegang tot de buitenruimte. Het complex ligt in de wijk Doorslag en op loopafstand van het St. Antonius ziekenhuis en diverse voorzieningen. 

Met de transformatie van het kantoorgebouw naar zorgcomplex vindt tevens een verduurzamingsslag plaats, passend bij de duurzaamheidsambities van het Healthcare Fund. Het zorgcomplex wordt voorzien van extra isolatie, HR++ glas en zonnepanelen. Warmte wordt opgewerkt door middel van een warmtepomp.

“Deze aankoop past uitstekend binnen de ambities van het Bouwinvest Healthcare Fund om verder uit te breiden in het segment intramurale zorg. We zijn blij dat we dit gebouw voor ZorgSpectrum in portefeuille kunnen nemen”, aldus Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments. 

“In Nieuwegein is een groeiende vraag naar verpleeghuiszorg voor mensen met dementie. Met de realisatie van het zorgcomplex komen we tegemoet aan de oplopende wachtlijsten in de intramurale zorg. De Kuifmees biedt een aangename en stimulerende omgeving waar van alles te beleven is en waar bewoners dagelijks betrokken worden. Naar verwachting openen we medio juni 2021 de deuren”, aldus Johan Gubbens, Vastgoedcoördinator, ZorgSpectrum.

Nieuwsbrief