08 mei 2019

Deel dit op:

IWG heeft een huurovereenkomst getekend voor de huur van ca. 5.670 m2 in het kantoorgebouw Central Park.

Central Park is een ontwerp van GROUP A en wordt momenteel gerealiseerd in het hart van het nieuwe ‘Central Business District’ van Utrecht. Central Park is een ontwikkeling van Angelo Gordon en APF International met ca. 28.000 v.v.o. m2 kantoorruimte en ca. 500 m2 horecagelegenheid. Central Park is gekocht door het Bouwinvest Office Fund.

IWG gaat de achtste tot en met de twaalfde verdieping van het pand huren en zorgt daarnaast voor het beheer van de algemene receptie in de entree op de begane grond.

Central Park
Central Park telt straks 22 verdiepingen met op de begane grond horeca en in het midden van het gebouw, op 45 meter hoogte, het centrale park. Het centrale park wordt gerealiseerd over twee verdiepingen en is de plek voor gebruikers om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en te netwerken. De bouw is begin januari gestart en Central Park wordt naar verwachting in Q2 2021 opgeleverd.

Annelou de Groot, Board IWG Nederland: “De kantorenmarkt in Utrecht is booming. We zijn er trots op dat we in dit iconische pand een center gaan vestigen. Voor bedrijven die een locatie zoeken met een centrale ligging, een duurzaam karakter en met een uitmuntend ov-netwerk is dit dé perfecte plek. Wij zien veel potentie om hier nog verder te groeien.”

Bas Jochims: Director Dutch Office & Hotel Investments bij Bouwinvest: “We zijn erg blij met de komst van IWG naar Central Park. Het aanbieden van flexibele werkplekoplossingen en de daarbij behorende services en diensten past goed bij de strategie van ons Office Fund waarbij we continu streven om de gebruikers van het pand zo optimaal mogelijk te kunnen faciliteren. Ook in onze andere gebouwen zoals WTC Den Haag en Rotterdam bieden we al dergelijke oplossingen met onze business centers.”

Duurzaam
Central Park zal worden opgeleverd met een BREEAM Excellent certificaat. Daarnaast heeft het gebouw een WKO-installatie voor de energievoorziening en uiteraard zijn op het dak zonnepanelen aanwezig. Aangezien Central Park naast het NS-station Utrecht CS ligt en dichtbij de binnenstad, komen veel gebruikers met het openbaar vervoer of de fiets, die ze in de omvangrijke fietsenstalling onder het gebouw kunnen parkeren.

Utrecht
Utrecht kent een volwassen en dynamische kantorenmarkt waar bedrijven steeds vaker naar het stationsgebied van Utrecht trekken. Central Park ligt naast Utrecht CS, dat directe verbindingen heeft met o.a. Schiphol, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Nijmegen.

De joint venture AG/APF werd bijgestaan door PEAK Development en JLL. CBRE Utrecht trad op namens de huurder.

Nieuwsbrief