05 september 2019

Deel dit op:

De door Bouwinvest aan H&M opgeleverde winkel opende woensdag 4 september de deuren voor bezoekers. De komst van de winkel is één van de resultaten van de ingrijpende verbouwings- en vernieuwingsoperatie van het winkelcentrum. Met een omvang van 2.300 m2 is deze winkel de grootste modewinkel in het nieuwe winkelcentrum. In oktober staat de opening van het gehele winkelcentrum gepland.

De Muntpassage omvat zo’n 15.800 m2 winkelruimte, verdeeld over 50 winkelunits. Een deel van de winkels is ingevuld met modeformules zoals WE, Miss Etam en C&A. Daarnaast omvat de Muntpassage een Albert Heijn en een compleet versaanbod. Het winkelcentrum neemt daarmee al decennia een prominente positie in binnen het kernwinkelgebied van Weert. Het Bouwinvest Retail Fund is eigenaar van de Muntpassage.

Plan Muntpassage

Top Vastgoed en Fimek realiseren de vernieuwingsoperatie en hebben met De Drie Architecten een concept voor het winkelcentrum ontwikkeld. De kernpunten van het concept zijn transparantie, een nieuwe branchering en een moderne uitstraling voor internationale retailers. De grootste ingreep vond plaats aan de Nieuwe Markt, waar een complete verdieping uit het bestaande gebouw werd gezaagd om een dubbel hoog plein met een transparante entree voor het winkelcentrum te realiseren.

Het Bouwinvest Retail Fund is een beleggingsfonds dat open staat voor institutionele beleggers. Het fonds focust zich op de beste winkelstraten en op boodschappencentra. Eind 2018 bedroeg het totaal belegd vermogen € 1 miljard en boekte het een vastgoedrendement van 7,0%. Het fonds is één van de meest duurzame Nederlandse winkelfondsen, met een GRESB-rating van 4 sterren.

Nieuwsbrief