14 mei 2018

Deel dit op:

In Ouderkerk aan de Amstel leverde Bébouw Midreth onlangs 62 zorgappartementen aan eigenaar Bouwinvest op, genaamd de Gijsbrecht.

Het Bouwinvest Healthcare Fund verhuurt deze vrije sectorhuurwoningen aan senioren. In samenspraak met de gemeente Ouder-Amstel en Zonnehuisgroep Amstelland (ZHGA) krijgen 75-plussers en/of ouderen met een zorgvraag voorrang. Een beperkt aantal appartementen is nog beschikbaar. Hiermee is het totale project opgeleverd, na de realisatie in januari van het Zonnehuis Theresia met 45 zorgplaatsen voor zware zorg met als huurder zorginstelling ZHGA.

Bewoners krijgen met de sleutel van hun nieuwe onderkomen in de Gijsbrecht niet enkel toegang tot een comfortabele woning die achter de schermen al is ingericht voor een toekomstige zorgvraag, maar bij de zorgappartementen hoort ook gastvrouw ‘Gijs’. Zij is meerdere malen per week aanwezig om de bewoners persoonlijke aandacht, lichte ondersteuning en levendigheid te bieden. Ook helpt ze met het organiseren van praktische diensten. Zo zal Gijs de bewoners met wensen koppelen aan de juiste aanbieders, denk bijvoorbeeld aan maaltijdservices, internethulp of fysiotherapie. Ook het onderlinge contact tussen de bewoners is een aandachtsgebied van de gastvrouw. Zij zorgt bovendien voor een goede samenwerking met het naastgelegen Zorgcentrum Zonnehuis Theresia, dat op verzoek extra service en comfort kan bieden, waaronder ook gebruik van het restaurant. 

Een hospitality concept bij zorgappartementen is niet nieuw. Het is de moderne variant van serviceflats en aanleunwoningen. Bouwinvest heeft al lange tijd ervaring met dergelijke service concepten voor reguliere huurwoningen en zet het nu ook in voor het Healthcare Fund. Er zijn nog appartementen beschikbaar, met maandelijkse huren vanaf €795.

“We geven bewoners niet slechts een sleutel, maar de zekerheid dat alles geregeld is,” aldus Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments bij Bouwinvest. “Het concept past uitstekend bij onze visie op zorg en wonen. Het doel is om de bewoners zo lang mogelijk op aangename wijze zelfstandig thuis te laten wonen”. 

Bébouw Midreth, ZorgID, Zonnehuisgroep Amstelland en Bouwinvest Healthcare Fund hebben Zonnehuis Theresia en de zorgappartementen in de Gijsbrecht in nauwe samenwerking met de gemeente Ouder-Amstel en belanghebbenden ontwikkeld. Bébouw Midreth is verantwoordelijk voor de realisatie van het project. ZorgID is betrokken als adviseur om het plan te optimaliseren. Bébouw Midreth en ZorgID zijn beiden onderdeel van Koninklijke VolkerWessels. Het ontwerp van Zonnehuis Theresia en de zorgappartementen de Gijsbrecht is van architectenbureau Rijnboutt te Amsterdam.

Ga voor meer informatie over de zorgwoningen naar www.wonenindegijsbrecht.nl

Nieuwsbrief