06 feb 2018

Deel dit op:

Bébouw Midreth heeft de bouw voltooid van zorggebouw Zonnehuis Theresia in Ouderkerk aan de Amstel. Dit naar volle tevredenheid van ouderenzorgorganisatie Zonnehuisgroep Amstelland en de eigenaar Bouwinvest Healthcare Fund.

Aan de Theresiastraat in Ouderkerk aan de Amstel, is een nieuw Zonnehuis gerealiseerd met zorgfaciliteiten voor 45 bewoners en onder meer dagbesteding voor ouderen uit de omgeving. Naast het Zonnehuis zijn er nog 62 zorgappartementen in de vrije sector huur in aanbouw. De oplevering van deze zorgappartementen staat gepland in het voorjaar van 2018. Het ontwerp van Zonnehuis Theresia en de zorgappartementen is van architectenbureau Rijnboutt te Amsterdam. De gebouwen zijn aangekocht door het  Bouwinvest Healthcare Fund. 

Bébouw Midreth, ZorgID, Zonnehuisgroep Amstelland en Bouwinvest Healthcare Fund hebben de gebouwen in nauwe samenwerking met de gemeente Ouder-Amstel en belanghebbenden ontwikkeld. Bébouw Midreth is verantwoordelijk voor de realisatie van het project. ZorgID is betrokken als adviseur om het plan te optimaliseren. Bébouw Midreth en ZorgID zijn beiden onderdeel van Koninklijke VolkerWessels.

Op de hoek van het gebouw is de ‘eerste hoeksteen’ ingemetseld. De steen, met de tekst ‘Samen Verder – 2017’, is op 9 februari 2017 door wethouder Van der Weele en een bewoonster van Zonnehuis Theresia onthuld. ‘Samen verder – 2017’ staat voor de samenwerking van betrokken partijen voor het creëren van een succesvol project. De hoeksteen staat symbool voor zorg als belangrijk onderdeel van de maatschappij.

Al bijna honderd jaar bevindt zich op deze plek dichtbij het water van de Bullewijk een laatste thuis voor ouderen. Huize Amstelrust, in de jaren na de oorlog omgedoopt tot Theresia Rustoord, werd in 1925 geopend. In de tachtiger jaren maakte het imposante gebouw plaats voor het ‘bejaardentehuis' zoals de inwoners van Ouderkerk dat sindsdien kennen. Nelleke Vogel, bestuurder van Zonnehuisgroep Amstelland: “We zijn trots op het nieuwe Zonnehuis. Nu kunnen we ook in de toekomst ouderen uit Ouder-Amstel en omgeving een fijne plek bieden voor activiteiten en gezelligheid, en de bewoners een warm thuis."