06 juni 2018

Deel dit op:

WTC The Hague en WTC Rotterdam bundelen krachten voor sterkere Metropoolregio

Per 1 juli 2018 is Eveline Steenbergen de nieuwe Managing Director van World Trade Center Rotterdam. Steenbergen vervult deze functie sinds vier jaar ook bij World Trade Center The Hague. Haar aanstelling in Rotterdam betekent een belangrijke stap in de richting van intensieve samenwerking tussen beide World Trade Centers. Hierdoor draagt institutioneel belegger Bouwinvest, eigenaar van beide WTC vestigingen, op actieve wijze bij aan een krachtiger Metropoolgebied en wordt een brug geslagen tussen de zakelijke districten. De transitie van WTC Rotterdam is onderdeel van een masterplan, waarin onder andere wordt ingezet om de zakelijke huiskamer van de stad te worden.

Eveline Steenbergen in WTC Rotterdam. Steenbergen vervult per 1 juli 2018 de functie van Managing Director van WTC Rotterdam. Foto: Jean-Michel van Braak. Eveline Steenbergen is reeds vier jaar actief als Managing Director voor WTC The Hague. Niet alleen stond zij aan de wieg van de renovatie van dat gebouw, ook is zij betrokken geweest bij de volledige transitie. Een transitie die ertoe geleid heeft dat WTC The Hague vandaag de dag dé zakelijke hotspot van Den Haag is.

Eveline Steenbergen, Managing Director: ‘Het is een prachtige uitdaging om deze twee bruisende businesscommunities met elkaar te verbinden en wederzijdse kennisoverdracht te faciliteren. Internationaal zakendoen zit in het DNA van beide steden die hemelsbreed nog geen 25 kilometer van elkaar verwijderd zijn. Met deze verbinding verkleinen we de afstand tussen Rotterdam en Den Haag en zorgen we voor optimale kruisbestuiving binnen de metropool. Ik ben ontzettend enthousiast over de ontwikkelingen die het gebouw in de afgelopen tijd heeft doorgemaakt en kan niet wachten om deze mooie transitie verder te begeleiden.' 

Masterplan in full swing
De aanstelling van Eveline Steenbergen als Managing Director van WTC Rotterdam is geheel in lijn met de visie die eigenaar Bouwinvest ontwikkelde. De realisatie van deze duurzame toekomstmissie komt met de renovaties en een recente verduurzamingssprong van energielabel E naar A steeds dichterbij. Transities volgen elkaar in hoog tempo op: zo zijn diverse kantoorvloeren gemoderniseerd, wordt er momenteel een nieuwe frontdesk gerealiseerd en levert een nieuw en uitgebreid Business Center einde van de zomer ruimte op voor zowel flexwerkers als kleinere ondernemingen. 

Ook op het gebied van verhuur wordt menig succes geboekt. Zo werd vorig jaar een ‘Insurance Floor’ geopend op een geheel gerenoveerd etage in de hoogbouw. Hiervoor werden huurovereenkomsten gesloten met diverse gerenommeerde assurantiebedrijven. Na de opening zijn diverse nieuwe huurders uit de verzekeringsbranche aangetrokken, waaronder Starr Underwriting Agents Limited (Netherlands), Light en Onlyyard Shipyard Insurance. Wegens groot succes is de Insurance Floor inmiddels uitgebreid naar een extra etage binnen de hoogbouw.    

Dit najaar nog worden de deuren geopend van de Koffiesalon, een koffiemakersconcept dat voor het eerst in Rotterdam geïntroduceerd wordt, en de inhouse city gym De Bunk’r met een oppervlakte van ruim 1.100 m2. Intussen worden tevens voorbereidingen getroffen voor een toekomstig hotel met een capaciteit tot 200 kamers.

Bas Jochims, Director Dutch Office & Hotel Investments van Bouwinvest: ‘Het kantoor van morgen is meer dan een werkplek. Wij investeren in dynamische business hubs. WTC The Hague en WTC Rotterdam sluiten hier uitstekend bij aan. Een uitgebreide mix van functies en services maken deze gebouwen een uitstekende uitvalsbasis voor zowel nationale als internationale organisaties. Een fijne plek voor om te verblijven, niet alleen om te werken maar ook om te ontspannen.’

Nieuwsbrief