01 maart 2017

Deel dit op:

Het Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund N.V. heeft het afgelopen jaar in het World Trade Center Rotterdam diverse nieuwe huurders mogen verwelkomen en een aantal uitbreidingen op bestaande huurovereenkomsten gesloten.

Het totaal van de transacties in 2016 bedraagt circa 5.000 m2. Nieuwe huurders zijn o.a. Horeca Accountancy en Advies, De Buik, Revnext, VaporLinQ, Secretary Plus, Gate010, Delta Lloyd, Flexnet en Busan Port Authority. Huurders Language Partners en Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten hebben hun bestaande huurcontract uitgebreid. Ook het Business Center binnen het gebouw is populair; in 2016 vond er nagenoeg een verdubbeling plaats van het aantal (internationale) gebruikers van de flexibele kantooromgeving. 

Upgrade
Bouwinvest REIM is sinds 2015 eigenaar van World Trade Center Rotterdam. WTC Rotterdam is een multifunctioneel kantoorgebouw in het hart van Rotterdam waarin het (inter)nationale bedrijfsleven, horeca en een groot convention center samenkomen in een uniek, historisch en hoogwaardig gebouw. Momenteel ondergaat het gebouw een upgrade waarbij op cosmetisch, klimaat-technisch en duurzaam vlak diverse verbeteringen worden doorgevoerd. Verder wordt er gekeken naar een goede aanvulling op en een doorontwikkeling van de huidige voorzieningen in het gebouw om ook in de toekomst een veelzijdige business hotspot te blijven, waar ontmoeten, werken en ontspannen centraal staan. 

2017 goed van start
De eerste drie verdiepingen van de 90 meter hoge grijsgroene glazen toren (23 etages, met panoramisch uitzicht) zijn inmiddels gerenoveerd. In de monumentale gedeelte zijn er  hoogwaardige gerenoveerde industriële vloeren beschikbaar. De vernieuwde vloeren zijn voorbereid op verhuur van 80 tot 1.000 m2, of een veelvoud hiervan en trekken al veel belangstelling. De eerste partijen hebben inmiddels hun intrek genomen en diverse gesprekken vinden nog plaats.

De belangen van Bouwinvest worden bij de totstandkoming van huurovereenkomsten behartigd door Cushman & Wakefield, Ooms en JLL.

Nieuwsbrief