04 oktober 2017

Deel dit op:

Het pensioenfonds voor de bouw (bpfBOUW), de grootste investeerder van Bouwinvest, is één van de best presterende pensioenfondsen op het gebied van verantwoord beleggen. Dit blijkt uit het onderzoek VBDO Benchmark Pensioenfondsen.

Het onderzoek (pdf) van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) laat zien dat bpfBOUW is gestegen van plaats 5 naar 4 van in totaal 50 pensioenfondsen. Uiteraard doet Bouwinvest er alles aan om hier met vastgoedinvesteringen een positieve bijdrage aan te leveren.

Bernardo Korenberg, CSR & Innovation Manager bij Bouwinvest, werd hierover geïnterviewd (pdf) in de juli-editie van het Bouwpensioen magazine, een uitgave van het pensioenfonds van de bouw (bpfBOUW). Korenberg sprak over het belang van duurzaamheid voor Bouwinvest. “Duurzaamheid betekent voor ons dat we gebouwen toekomstbestendig maken én houden. Dat we kwaliteit toevoegen en inspelen op de wensen van huurders en gebruikers. Daardoor is en blijft ons vastgoed een aantrekkelijke belegging. Een duurzaam gebouw is simpelweg meer waard.”

Nieuwsbrief