14 november 2017

Deel dit op:

Het Bouwinvest Healthcare Fund, de combinatie Vorm/Porten Development en zorgaanbieder Cordaan hebben overeenkomsten getekend voor de aankoop en (ver)huur van een deel van het complex Life in de Houthaven.

Het gebouw, genaamd Life, is ontworpen door Van Aken architecten en ligt op het kavel Houthaven 3B. Life zal in november 2019 worden opgeleverd. Het Bouwinvest Healthcare Fund verwerft hiermee 24 zorgappartementen in de vrije sector, 940 m2 aan voorzieningen zoals een restaurant, apotheek, huisartsen, fysiotherapie, dagbesteding en thuiszorg, en tenslotte 48 zorgstudio’s voor mensen met dementie. Deze laatste zijn langjarig verhuurd aan zorgorganisatie Cordaan. Naast dit programma verhuurt Habion nog 39 appartementen in de sociale sector, en zijn er 60 woningen voor de verkoop bestemd. De doelgroep zijn mensen met een lichte tot zware zorgvraag die de wens hebben zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. 

“Dit complex is een uitstekende aanvulling op onze portefeuille. Dit is een unieke plek in Amsterdam voor de doelgroep. Niet alleen vanwege het prachtige ontwerp volgens de Amsterdamse School, maar ook door de juiste mix van functies en voorzieningen. Wat ons betreft een blauwdruk voor verdere woonzorgontwikkelingen”, aldus Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments bij Bouwinvest. 

Nieuwsbrief