05 juli 2016

Deel dit op:

Bouwinvest hecht grote waarde aan tevreden huurders en wil graag dat zij prettig oud kunnen worden in hun woning en woonomgeving. Met circa 20% huurders boven de 65 jaar zien we oudere huurders als een belangrijke doelgroep, die de komende jaren flink gaat groeien. Belangrijk om met vooruitziende blik woonomgevingen te creëren waar ze comfortabel, onafhankelijk, veilig en sfeervol kunnen wonen en leven passend bij hun eigen leefstijl. De senior bestaat immers niet.

Heren 5 heeft in samenwerking met zeven co-financiers (Amsta, AM, Gemeente Amsterdam, Bouwinvest, Eigen Haard, Hoekstra van Eyck, bouwbedrijf de Nijs) en de deskundigen Jan Latten (hoogleraar sociale demografie UvA), Dort Spierings (docent-onderzoeker HAN) en Yvon Hoogendijk (Grijzelente) onderzoek gedaan naar ‘gelukkig oud worden in de stad’.  In dit onderzoek heeft Heren 5 architecten deze stadsveteranen gevraagd wat zij daarvoor van hun buurt en woning verwachten aan de hand van een vijftal workshops. Het resultaat is het Boek Stadsveteranen.

De verhalen zijn gecomprimeerd tot trends die als illustraties in dit boek zijn opgenomen. Negen plekken die daarbij als favoriet naar voren kwamen zijn bezocht en gedocumenteerd. De zoektocht naar de ideale woning en buurt voor de stadsveteraan is beeldend vastgelegd door fotograaf Herman Stukker.

Het is te pretentieus om Stadsveteranen met conclusies af te ronden. Wij beperken ons daarom tot acht kansen om gelukkig oud te kunnen worden in de stad.

Deze studie zal de Stadsveteraan inspireren, de architect prikkelen, de kennis van de expert vergroten en marktpartijen inzicht geven in de woonwensen van de oudere stadsbewoner.

Nieuwsgierig naar het resultaat? Kom op woensdag 6 juli van 15:00 tot 17:00 uur naar de boekpresentatie in de kleine zaal van Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. 

Aanmelden via http://eepurl.com/bZIlcv
Meer informatie:  www.heren5.eu/portfolio/stadsveteranen/ of m.delisse@heren5.nl 

lees meer

Nieuwsbrief