06 december 2013

Deel dit op:

“Bouwinvest investeert zeer actief in Amsterdam”, aldus Allard van Spaandonk, directeur Nederland, “Zo ook in Amsterdam Noord. Overhoeks, met de pont slechts een paar minuten verwijderd van hartje centrum, mag in ons woningfonds niet ontbreken”.

Amsterdam Noord zal de komende jaren niet enkel als gevolg van de druk op de Amsterdamse woningmarkt aantrekkelijker worden als woonlocatie. Het zal verder uitgroeien tot een stedelijke wijk met restaurants, cafés en culturele voorzieningen. Met de komst van EYE, de inrichting van het oeverpark en de al dan niet tijdelijke bedrijvigheid rondom Toren Overhoeks en de Tolhuistuin, is het culturele centrum van Amsterdam zich langzamerhand aan het verplaatsen naar het zogenaamde blauwe plein, het IJ. Aan de overkant van dat plein ligt het Muziekgebouw aan ’t IJ, de Openbare bibliotheek, Passengers Terminal en Pakhuis de Zwijger. De nieuwste woongebieden van Amsterdam van IJburg, KNSM, en Java eiland tot aan Westerdokseiland. In de nabije toekomst komt daar De Houthavens nog eens bij. En Overhoeks als het stralende middelpunt van dit blauwe plein. Zowel de woningportefeuille als de winkelportefeuille worden aangevuld met aantrekkelijke vastgoedbeleggingen.

Appartementencomplex Overhoeks

Bouwinvest koopt 86 woningen in het appartementencomplex genaamd De Halve Maen. Het is vernoemd naar een schip van de VOC en maakt onderdeel uit van het Residentieel Kwartier op Overhoeks. Dit is een nieuwe stadswijk in Amsterdam-Noord, gelegen aan het IJ op het voormalige Shell Research terrein tegenover het Centraal Station. De transformatie van het gebied moet vanuit de centrumzijde een belangrijke kwaliteitsimpuls geven aan Amsterdam- Noord. De woningen zijn bestemd voor de vrije sector huur. Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen van Bouwinvest: “Het gebied Overhoeks kenmerkt zich door een hoogwaardige architectuur en inrichting van de openbare ruimte. De aankoop van De Halve Maen past dan ook uitstekend in de portefeuille van het Residential Fund.”

Winkelcentrum Mosveld

Bouwinvest is ook trotse eigenaar van het nog te realiseren nieuwe winkelcentrum Mosveld. Het gaat om 7500m2 winkels en een parkeergarage. “Een winkelcentrum als Mosveld, dat onder meer de bewoners van Overhoeks moet bedienen, is een mooie aanvulling op onze winkelportefeuille” aldus Allard van Spaandonk, Directeur Nederland Bouwinvest. Het wordt een eigentijds en compleet wijkwinkelcentrum en het is daarmee een belangrijke vernieuwing voor de wijk. De winkels gaan voorzien in de dagelijkse behoeften van de bewoners van de Van der Pekbuurt en Overhoeks. In het nieuwe winkelcentrum is ruimte voor een tweetal supermarkten, aangevuld met winkels voor de dagelijkse boodschappen. De helft van de winkelruimte is al verhuurd aan Albert Heijn, Deen en Etos. Het winkelcentrum moet een goede mix worden van ketens en zelfstandige ondernemers. Winkelcentrum Mosveld wordt hiermee het nieuwe hart van het oude gedeelte van Amsterdam-Noord.

Het winkelcentrum is optimaal aangesloten op de infrastructuur. De parkeergarage met circa 140 openbare parkeerplaatsen kan direct worden aangereden vanaf één van de belangrijkste uitvalswegen van Amsterdam-Noord. Het winkelcentrum ligt op loopafstand van het nieuwe metrostation Johan van Hasseltweg van de Noord-Zuidlijn en is één halte verwijderd van Amsterdam Centraal Station.

Nieuwsbrief