Het is een ontwikkeling van de laatste tijd: grote internationale zorginstellingen die de overstap wagen naar de Nederlandse zorgmarkt. Vanuit België maakte onder meer het Franse Korian de opwachting in Nederland. Daarbij werden ook drie complexen van Bouwinvest gehuurd. Deze en andere investeringen van diverse professionele marktpartijen zorgen voor een verdere professionalisering van het zorgaanbod in Nederland.

Binnen korte tijd heeft het Nederlandse zorglandschap een meer internationale kleur gekregen. Het bleu-blanc-rouge van grote Franse zorgaanbieders wappert nu ook hier op verschillende zorglocaties.

Erwin Drenth, director Bouwinvest Healthcare Fund, duidt de ontwikkeling: “In Frankrijk en België is de markt verzadigd en daarom kijken deze partijen naar andere landen. In onze portefeuille heeft Korian de exploitatie van meerdere complexen overgenomen en is daarmee een van onze grootste huurders. De versnippering in de markt wordt minder en de deskundigheid gaat omhoog. In het belang van de mensen die goede zorg nodig hebben, is dat een uitstekende zaak.”

 

Meer weten?

Door het gebrek aan vastgoed kunnen we onze groei en verdere ambities niet alleen waarmaken.

We hebben betrouwbare en meedenkende partners nodig, zoals Bouwinvest.

Dominiek Beelen.jpg Dominiek Beelen Korian Benelux
Healthcare Wagenigen De Lawet int.jpg

Korian betreedt Nederlandse zorgmarkt

In 2019 nam het in Frankrijk beursgenoteerde bedrijf Korian in Nederland haar eerste positie in: de Nederlandse private zorgorganisatie Stepping Stones werd overgenomen. Niet veel later gevolgd door andere overnames. Naast thuismarkt Frankrijk is Korian inmiddels actief in zes andere Europese landen. Aan meer dan 300.000 patiënten wordt intensieve zorg geleverd. Korian zet jaarlijks circa 3,3 miljard euro om.

Nieuwsbrief