Het ingrijpend vernieuwde WTC Rotterdam biedt sinds 2015 ook onderdak aan Postillion. Het hotelbedrijf dat het ‘Meet-Work-Stay’-concept heeft ontwikkeld kan deze formule nu in Rotterdam alomvattend presenteren. In gesprek met algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar.

Zeven locaties heeft Postillion inmiddels in exploitatie in Nederland. Het zijn over het algemeen locaties langs de snelweg. Het WTC-gebouw middenin de Rotterdamse binnenstad vormt hier een bijzondere uitzondering op. Erik-Jan Ginjaar legt uit waar deze keuze haar oorsprong vond: “In 2015 namen we al 8.700 m2 in het beursgebouw in gebruik van het Bouwinvest Office Fund. Met daarin onder meer 37 zalen die we voor onze congressen en evenementen kunnen gebruiken. De locatie is daarvoor perfect: we zitten hier bovenop de Rotterdamse metro en ook met de auto is de bereikbaarheid uitstekend – er liggen bovendien twee parkeergarages naast.” Vervolgens ontstonden de plannen om ook een hotel aan deze faciliteit toe te voegen. Dat is geopend op 1 april 2021. “Vergaderen, congressen bijwonen én overnachten: we hebben alles onder één dak. Dat geeft een ontzettende meerwaarde. Zeker ook voor onze internationale congresgangers. Het maakt van ons hotel in WTC Rotterdam een echte special. Het versterkt onze positie op de nationale en internationale congresmarkt.”

WTC Rotterdam ex.jpg

Voor onze formule ‘Meet-Work-Stay’ is de mix van functies essentieel.

Die kunnen we in WTC Rotterdam optimaal aanbieden. Ook in penibele tijden, met steun van Bouwinvest.

HOT - Postillion - Ginjaar01.jpg Erik-Jan Ginjaar Algemeen directeur Postillion Hotels

Toen de pandemie uitbrak, werden de banden met gebouweigenaar Bouwinvest snel aangehaald: “We hebben elkaar opgezocht en in een goede verstandhouding gekeken naar mogelijke oplossingen, vanuit ons beider ondernemerschap. Daarover hebben we goede afspraken kunnen maken. We hebben namelijk beide het vertrouwen dat mensen behoefte houden aan fysieke ontmoetingsplaatsen en dat ook zakelijke congressen in de toekomst hier weer zullen plaatsvinden.”

Postillion Rotterdam-6.jpg

Van kantoor naar hotel

In de transformatie van het WTC neemt de ombouw van een deel van de kantoorruimte naar 168 hotelkamers voor Postilllion een prominente plaats in. Alles wat het bedrijfsleven nodig heeft, is nu onder het dak van dit gebouw te vinden. Dat WTC Rotterdam een forse verduurzamingsslag heeft ondergaan, sluit uitstekend aan bij de eigen duurzaamheidsambitie van Postillion. Alle Postillion hotels zijn inmiddels door Green Key gewaardeerd met niveau goud voor de inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Nieuwsbrief