De timing kon niet onfortuinlijker zijn: de Premier Suites Plus kwamen midden 2020 op de Amsterdamse hotelmarkt. In het markante Hourglass-gebouw op de Zuidas mikt dit aparthotel op mensen die kort of lang in de hoofdstad willen verblijven. De corona-lockdowns maakten die ambitie lastig te realiseren. Goed overleg tussen PREM Group en Bouwinvest wist de schade echter te beperken.

Een lastige start, zo typeert PREM-COO Bouke Koppert de opening van het eerste extended stay hotel op de Zuidas. “Deze situatie had natuurlijk niemand kunnen voorzien. Direct vanaf het begin hebben we intensief overleg gevoerd met Bouwinvest, de eigenaar van Hourglass. Al tijdens de ontwikkeling van ons hotelconcept voor dit gebouw was er sprake van een transparante communicatie en dat is zo gebleven. Een proces met nauwe contacten en duidelijke spelregels, waarbinnen we onze brand standards perfect konden realiseren in dit gebouw. En vanaf het begin was ook duidelijk dat we beiden gebaat zijn bij een goed hotel op deze plek. Beide partijen zitten erin voor de lange termijn.”  

Vanuit dat vertrouwen zijn de gesprekken gevoerd om zo goed mogelijk in te spelen op de nieuwe werkelijkheid. “Zo was aanvankelijk voor de 15de en 16de verdieping van het gebouw een restaurant bedacht. In goed overleg is besloten om daarvoor in de plaats tien extra hotelkamers te realiseren, plus cateringfaciliteiten op de begane grond. De plannen zijn gezamenlijk uitgewerkt, we wachten nu op toestemming van de gemeente Amsterdam.” 

Of het nu gaat om kleine opleverpunten of nieuwe investeringen in het gebouw:

Bouwinvest staat open voor het gesprek.

Bouke Koppert.jpg Bouke Koppert COO PREM

Kijkend naar de toekomst is Koppert optimistisch gestemd. Hij ziet licht aan het einde van de tunnel: “In de afgelopen zes maanden hebben we drie keer zoveel omzet gedraaid als gemiddeld in de hotelmarkt is gerealiseerd. Er kwamen minder expats, maar meer reguliere hotelgasten. Van deze klanten krijgen we uitstekende feedback. Het concept spreekt aan en daarbij vooral onze service – daarin gaan we ook heel ver. Uiteraard helpt daarbij ook dat we met Bouwinvest afspraken hebben kunnen maken over een huurkorting en huuruitstel. Ook dat geeft aan dat hier echt sprake is van partnership.”

Office Amsterdam Hourglass 1

PREM opent in Amsterdam

De Premier Suites Plus in Amsterdam bestaan uit 115 appartementen en lofts. Door hun verschillende groottes zijn ze door tal van doelgroepen te gebruiken. Voor de Zuidas is het aparthotel een mooie aanvulling. Het gebied verandert hierdoor steeds meer in een compleet stadsdeel.

Nieuwsbrief