07 april 2021

Deel dit op:

“De meeste Nederlandse werkgevers dwingen hun werknemers niet naar kantoor te komen. Dit gebeurde niet voor de Covid pandemie en daarna vast en zeker ook niet.” Dit zei Bas Jochims tijdens de PERE workplace rountable discussie.

Samen met Frank Roccogrande (DFI), Jeb Belford (Clarion Partners) en Nick Deacon (Nuveen Real Estate), sprak Bas over de invloed van de Covid pandemie op de kantorenmarkt en specifiek over de Nederlandse situatie. In sommige plekken, zoals Amsterdam, is minder aanpassingsvermogen vereist. “In Nederland was het al vrij normaal om vanuit huis te werken. De meeste mensen werkten een of twee dagen per week vanuit huis. Dat was heel anders dan in kantoormarkten als Parijs, Londen en New York. De cultuur hier is vrij flexibel.”    

Uiteindelijk heeft Covid de vraag naar toegankelijke, flexibele, smart en duurzame kantoren doen versnellen. We zien ook een toename in de vraag naar specialistische kantoorruimte voor bijvoorbeeld life sciences bedrijven. “De pandemie heeft duidelijk gemaakt dat de trend richting meer complexer en maatwerk vastgoed zich nu ook in de kantorenmarkt aftekent.” 

Lees hier het hele artikel

Nieuwsbrief