08 juli 2019

Deel dit op:

Het retailvakblad SCN interviewde Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments en Wim-Jaap Eising, Assetmanager bij Bouwinvest, over de ingrijpende verbouwing van winkelcentrum Goverwelle in Gouda.

Wijkwinkelcentrum Goverwelle vervult een belangrijk functie in Gouda, maar in die functie heeft de laatste jaren een verandering opgetreden. Daar waar voorheen het accent van een wijkwinkelcentrum lag op mode en huishoudelijke hardware ligt nu het accent steeds meer op de dagelijkse levensbehoeften. Bouwinvest speelt hier als institutionele belegger op in door het wijkwinkelcentrum in Gouda te optimaliseren en klaar te maken voor de toekomst. 

Bij de optimalisatie van het winkelcentrum wordt rekening gehouden met de demografische ontwikkelingen en de thema’s bereikbaarheid en duurzaamheid. Eising over duurzaamheid: “Wij kijken vooral wat we kunnen met het casco en gaan in gesprek met huurders. Zo zijn een aantal huurders in Goverwelle overgestapt op een gasloze winkel.” Collin Boelhouwer vult aan; “Wij zien huurders echt als partner, we doen het samen”

Lees hier het hele artikel

Nieuwsbrief