09 oktober 2023

Deel dit op:

Het Bouwinvest Retail Fund is wederom bekroond met de MSCI European Property Investment Award. Dit is voor het vijfde jaar op rij. Het fonds, dat een waarde heeft van 1,1 miljard euro, is door MSCI uitgeroepen tot het best presterende specialistische vastgoedfonds in Nederland gedurende de afgelopen drie jaar tot december 2022. Het behaalde het hoogste totaalrendement in vergelijking met de benchmark voor de vastgoedsector, een bijzondere prestatie voor het fonds. 

Het Retail Fund van Bouwinvest is erin geslaagd om een relatieve outperformance van 5,5 procent te realiseren ten opzichte van de MSCI-index. Dit succes is te danken aan de toewijding en expertise van het team, dat de portefeuille met succes heeft aangepast aan de voortdurend veranderende winkelmarkt. Bouwinvest heeft zich gericht op het optimaliseren van de portefeuille door middel van selectieve acquisities en verkopen, passend bij de strategie van het fonds. Daarnaast is er aanzienlijk geïnvesteerd in herontwikkeling en verduurzaming, wat heeft bijgedragen aan het behalen van deze uitzonderlijke prestatie. 

Bouwinvest is verheugd met de herkenning van hun inspanningen. "We zijn vereerd dat het Bouwinvest Retail Fund voor de vijfde keer op rij deze prestigieuze onderscheiding heeft ontvangen. Dit is een bevestiging van onze focus op kwaliteit, toekomstgerichtheid en duurzaamheid in onze investeringsvisie. We zullen blijven streven naar verdere groei en optimalisatie om te voldoen aan de verwachtingen van onze investeerders." 

Het Bouwinvest Retail Fund heeft een duidelijke focus op de Nederlandse winkelmarkt en investeert vermogen van institutionele beleggers voor de lange termijn. Het fonds richt zich op de beste winkelsteden en drukste winkelstraten (Experience) en op wijk- en buurtwinkelcentra voor dagelijkse boodschappen (Convenience). Met vijf sterren in de Global Real Estate Benchmark (GRESB) behoort het fonds al jaren tot de top 20 procent van de best presterende vastgoedfondsen wereldwijd. 

Bouwinvest is vastbesloten om zijn positie als toonaangevende speler in de Nederlandse winkelmarkt verder te versterken en zal blijven investeren in innovatie, duurzaamheid en het creëren van waarde voor zijn investeerders, stakeholders en maatschappij. 

Nieuwsbrief