10 februari 2021

Deel dit op:

In december voegde Bouwinvest drie projecten toe aan zijn portefeuille. Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft 61 zorgappartementen in het gebouw Parledam in Katwijk aan Zee gekocht. Het Bouwinvest Retail Fund kocht wijkwinkelcentrum Schuytgraaf in Arnhem aan. VORM verkocht de toren Binck Blocks in Den Haag, waarmee Bouwinvest 212 woningen toevoegt aan het Residential Fund.

Nieuw convenience centrum in de portefeuille
Winkelcentrum Schuytgraaf omvat 21 winkels met een breed winkelaanbod, waaronder Albert Heijn, Lidl, Hema, Etos en Zeeman. Het winkelcentrum is goed ontsloten, beschikt rondom over voldoende parkeergelegenheid, en ligt op loopafstand van treinstation Schuytgraaf. Bijna alle winkelunits hebben een energielabel A en zijn aangesloten op stadsverwarming. Twee van de drie daken zijn voorzien van (mos)sedum. De oplevering van de uitbreiding van het winkelcentrum is gepland voor begin 2022. Het Retail Fund is trots dat het in de huidige uitdagende markt Winkelcentrum Schuytgraaf heeft kunnen toevoegen aan de (Convenience) portefeuille.

Middenhuur voor een inclusieve stad
Bouwinvest zorgt voor meer betaalbare huisvesting én een stabiel rendement voor onze aandeelhouders. Dit doen wij onder andere door te investeren in betaalbare huurwoningen in het middensegment. De projecten Binck Blocks en Parledam passen uitstekend in deze strategie.

Binck Blocks is een toren van 130 meter hoog in de Binckhorst met in totaal 292 woningen, waarvan 121 in het middensegment. Het project maakt onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling de Binckhorst, waarbij het bedrijventerrein de komende jaren zal veranderen naar een gemengde stadswijk. De woningen zijn bijna-energieneutraal. Eneco rolt en exploiteert een gebiedgebondenenergiesysteem (het BinckNet) voor de Binckhorst, wat bijdraagt bij aan de duurzaamheid van het gebied en vermindering van de CO2-uitstoot. Binck Blocks ligt niet alleen in een grootschalige gebiedsontwikkeling nabij het centrum van Den Haag, maar is ook bovengemiddeld duurzaam én betaalbaar.

In het project Parledam worden 61 zorgappartementen in het middenhuursegment verhuurd. Het project is gebouwd in 2016 en bevindt zich in het centrum van Katwijk aan Zee. Het zorgcomplex heeft met ‘De Reedery’ een ontmoetingsruimte, waar bewoners van de appartementen, hun familie en ouderen uit de buurt elkaar kunnen treffen. Stichting DSV blijft eigenaar van het naastgelegen gebouw Parlevliet, van waaruit het zorg zal blijven bieden. Alle appartementen hebben al een energielabel A maar zullen in de komende jaren nog verder worden verduurzaamd.

Nieuwsbrief