10 februari 2021

Deel dit op:

Voor de derde keer op rij is het Bouwinvest Office Fund genomineerd voor de GRESB/BREEAM Award for Responsible Investment. De uitreiking van de awards is tussen 23 en 25 maart 2021. Met de Responsible Investment award worden vastgoedbeleggers onderscheiden die een toonaangevende rol hebben in het verduurzamen van individuele gebouwen of hele vastgoedfondsen.

De ‘Responsible Investment’ award is gebaseerd op verschillende criteria, zoals het percentage vastgoed met een BREEAM-certificering, de GRESB-score als maatstaf voor ESG-prestaties en de betrokkenheid van de investmentmanager bij duurzaamheid. In 2020 werd het Office Fund van Bouwinvest beloond met een GRESB 5-sterrenranking en uitgeroepen tot Global Sector leader.

Het Office Fund investeert in duurzame nieuwbouw en de verduurzaming en optimalisering van de bestaande portefeuille. Het doel is om al in 2045 een portefeuille te hebben in lijn met de afspraken uit het Klimaatakkoord van Parijs: verregaand energiezuinig en aardgasvrij. Om die doelstelling te bereiken werken we samen met verschillende partners. Zo werken we samen met Innax om routekaarten naar Paris Proof 2045 te realiseren en met CBRE op beheerniveau.  

Er is de afgelopen tijd al veel werk verzet op dit vlak. Neem bijvoorbeeld WTC Rotterdam, sinds 2014 in de portefeuille van Bouwinvest. Het WTC Rotterdam zit in de laatste fase van een grootschalige verbouwing. Niet alleen om het gebouw aan de gebruikseisen van de moderne huurder te laten voldoen, maar voornamelijk om het gebouw verregaand te verduurzamen. Zo heeft de laagbouw onlangs een energielabel A gekregen.

Jan-Willem Kos, senior Asset Manager bij Bouwinvest, vertelt hierover: ‘’De verduurzaming van WTC Rotterdam is een bijzondere prestatie, aangezien de laagbouw van het gebouw een monumentstatus heeft. De afgelopen jaren sloten we het gebouw aan op een WKO-installatie, isoleerden we de gevel en het dak, brachten we zonnepanelen aan en zorgden we voor nieuwe kozijnen en ledverlichting. Startpunt van de transitie was een energielabel G in december 2015. Na afronding van de werkzaamheden zal WTC Rotterdam een energielabel A krijgen. Energiezuinige gebouwen zijn waardebestendig en leveren een hoger rendement op, zowel financieel als maatschappelijk. ’’

Nieuwsbrief