01 april 2020

Deel dit op:

In 2019 heeft Bouwinvest 1787 duurzame nieuwbouw woningen opgeleverd voor de verhuur. Daarnaast is er voor 33.000 vierkante meter aan duurzame winkels, kantoren en hotels opgeleverd. In totaal plaatsten wij bijna 4800 zonnepanelen op onze gebouwen. Een paar hoogtepunten lichten wij graag uit.

Meer lezen over onze weg naar duurzame vastgoedportefeuilles? Kijk dan hier of in onze Sustainable Investment Policy.

 

 

Rijswijk Buiten: energieneutrale stadswijk
Op het gebied van duurzaamheid is Rijswijk Buiten absoluut het vermelden waard. Tot en met 2023 wordt aan deze wijk gebouwd en het is de bedoeling dat hier een energieneutraal woongebied ontstaat. Bouwinvest verhuurde in deze buurt al 73 woningen en in 2019 werden nog eens 59 energieneutrale appartementen opgeleverd.  

De appartementen zijn onder andere uitgerust met:

  • Zonnecellen en warmtepomp met boiler;
  • Triple glas, hoogwaardig geïsoleerde muren en voordeur;
  • Douchepijp voorzien van warmte terugwin unit (=terugwinnen van warmte uit ventilatielucht);
  • LED-verlichting in algemene ruimten, werkend op bewegingssensoren;
  • Duurzame hout toepassing, met keurmerklabel FSC/PEFC. 

The Garage en Move: Monumentale herontwikkelingen 
De voormalig Citroëngarages in Amsterdam zijn herontwikkeld tot 28.000 m2 kantoorruimte. Dit monument heeft een BREEAM Good certificaat en energielabel A gekregen door het toepassen van een WKO installatie, zonnepanelen op het dak, energiezuinige liften, LED-verlichting en speciaal geïsoleerd glas.

State: Duurzame middenhuurwoningen
In 2019 werd ook State opgeleverd, een wooncomplex met 262 vrije sector huurwoningen. Het bijzondere aan State is de ligging in de stad en dat ruim 102 woningen in het middenhuursegment worden verhuurd.  Met onder meer een collectieve warmtepomp en zonnepanelen is State aardgasloos en vrijwel geheel klimaatneutraal.  

Goverwelle: toekomstbestendig wijkwinkelcentrum
Het Bouwinvest Retail Fund heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in de modernisering van wijkwinkelcentrum Gouda Goverwelle. Zo ook in de duurzaamheid van het gebouw. De isolatiewaarde van het winkelcentrum is flink verbeterd. De aanleg van een mos-sedum dak heeft hier ook aan bijgedragen en biedt tevens een plezierig uitzicht aan de mensen in de omliggende flats. In samenwerking met onze huurders zijn we erin geslaagd winkels aardgasloos te exploiteren.

Nieuwsbrief