22 januari 2019

Deel dit op:

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft woon-zorgcomplex De Lawet in Wageningen gekocht van Park Duivendaal BV, een projectorganisatie van Provascon Investments en Van der Leij vastgoed groep. Het complex wordt gerealiseerd in één van de monumentale gebouwen op voormalig universiteitsterrein Duivendaal. De particuliere woonzorgorganisatie Vandaegh Nederland zal het gebouw langjarig huren.

Het pand waar De Lawet gevestigd wordt is in 1914 gebouwd als laboratorium onder architectuur van rijksbouwkundige Cornelis Peters. Het voormalig universiteitsgebouw voor de afdeling Veevoeronderzoek van de Universiteit Wageningen wordt herontwikkeld tot een woon-zorgcomplex met 37 wooneenheden, enkele gezamenlijke ruimten en ruimte voor dagbesteding.

De Lawet ligt op terrein Duivendaal, een gebied met verschillende oude universiteitsgebouwen in het groen aan de noordelijke rand van de binnenstad van Wageningen. Het gebied zal worden getransformeerd en verrijkt met verschillende functies, waarbij de nadruk komt te liggen op wonen. ‘De Lawet past uitstekend binnen onze beleggingsstrategie. Het gaat om kwalitatief hoogwaardige huisvesting in het veelgevraagde particuliere middensegment, een mooie investering,” aldus Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments. De huurder, Vandaegh Nederland, een onderdeel van Blueprint Group, is een zorgorganisatie voor mensen met een blijvende zorgbehoefte. De Lawet biedt straks een breed dienstenpalet voor bewoners met een middelzware somatische of psychogeriatrische zorgbehoefte, in het particuliere woonzorg middensegment.

Nieuwsbrief