10 januari 2019

Deel dit op:

De Foundation for International Blockchain and Real Estate Expertise (FIBREE) brengt wereldwijd vastgoedprofessionals samen met blockchainexperts. Door mensen met elkaar de mogelijkheden van blockchain te laten ontdekken, draagt FIBREE bij aan de adoptie van deze nieuwe veelbelovende, maar nog onbekende technologie in de vastgoedwereld. Rabobank, Bouwinvest, Stekademy en DLA Piper zijn de eerste organisaties die zich in Nederland hebben aangesloten bij FIBREE om deze doelstelling te ondersteunen.

“Bouwinvest participeert in deze ontwikkeling om kennis te delen en nieuwe blockchain-toepassingen te onderzoeken. We verwachten dat blockchain-technologie op termijn vastgoedprocessen nog efficiënter kan maken en tevens de transparantie van vastgoedmarkten internationaal vergroot. Dit draagt voor ons als lange termijn investeerder bij aan het realiseren van stabiel rendement voor onze klanten, Nederlandse pensioenfondsen”, aldus Micha Reusen, Head of CSR & Innovation bij Bouwinvest.

“Rabobank experimenteert al langer op verschillende terreinen met blockchain-technologie. Ook in de vastgoedomgeving. Wij vinden het belangrijk om onze  inzichten en ervaringen te delen met de markt. Wij denken dat FIBREE op een positieve manier kan bijdragen aan beter begrip van deze technologie”, aldus Bart Jan Holleman, Senior Sector Developer Rabobank. 

“Ook binnen de volkshuisvesting wordt nagedacht over de toepasbaarheid van blockchain-technologie. Stekademy faciliteert diverse blockchain-initiatieven van verschillende woningcorporaties qua context aansluitend met de Vernieuwingsagenda van Aedes. Via FIBREE verwachten wij veel te kunnen leren van ervaringen elders met name buiten de volkshuisvesting”, aldus Cor Snoeijs, bestuurder Stekademy.

FIBREE wil bijdragen de verwachtingen en mogelijkheden van deze technologie in een realistisch perspectief te plaatsen, door wereldwijd de laatste stand van zaken te volgen en te delen in haar community. Vastgoed- en blockchainprofessionals die willen participeren in het FIBREE-netwerk kunnen zich aanmelden op de website www.fibree.org. De sponsoren maken het mogelijk voor FIBREE om participatie laagdrempelig aan te kunnen bieden aan deze professionals.

Nieuwsbrief