19 november 2019

Deel dit op:

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft een circulair zorggebouw gekocht van RE:BORN. Het gaat om een transformatie van een voormalig kantoorpand centraal gelegen in Harderwijk. Zorggroep Noordwest-Veluwe zal het gebouw langjarig gaan huren ten behoeve van duurzame ouderenzorg.

Het gebouw krijgt op de eerste en tweede etage in totaal 54 zorgstudio’s met gemeenschappelijke woonkamers en diverse bijbehorende algemene ruimtes voor mensen met dementie. In het souterrain komen algemene ruimtes voor eerstelijns functies. Het complex bevindt zich op loopafstand van diverse supermarkten en de binnenstad.   

Het zorggebouw wordt flexibel en circulair gebouwd en is  energiezuinig (EPC 0). Dit gebouw is niet alleen energiezuiniger in het gebruik, maar omdat het ontwikkeld is conform de WELL-standaard, ook gezonder voor bewoners. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners. Tevens is er sprake van ‘oogsten’ in plaats van slopen, waarbij  materialen die vrijkomen bij de sloop opnieuw worden gebruikt. Bouwinvest investeert in dit circulaire zorgcomplex vanuit de overtuiging dat een iets hogere investering nu, leidt tot een hogere waarde op lange termijn. Kortom, waarde vertaald in financieel rendement en ook maatschappelijk rendement.

“We zijn trots op de aankoop van dit eerste circulaire zorggebouw in onze portefeuille. Het maatschappelijke rendement doordat het gebouw flexibel, circulair en energiezuinig is, maakt het extra aantrekkelijk. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat het juist daardoor op lange termijn extra waardevast is. Dit maakt het dubbel aantrekkelijk voor de aandeelhouder.” aldus Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments. 

Ton Hoogendoorn, hoofd vastgoed bij Zorggroep Noordwest-Veluwe: “Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij de Zorggroep. We zetten hier in onze eigen panden dan ook volop op in. Wij zijn erg blij dat wij in Bouwinvest Healthcare Fund een partner hebben gevonden die hieraan ook grote waarde hecht. Zo kan de Zorggroep goede, warme en duurzame zorg leveren aan de kwetsbare ouderen die aan onze zorg zijn toevertrouwd.”

Niel Slob & Saman Mohammadi, ceo’s van RE:BORN, zijn trots op hetgeen afgelopen periode met elkaar tot stand is gekomen: ‘In Bouwinvest en Zorggroep Noord West Veluwe hebben we partners gevonden die ideaal aansluiten bij onze visie op de gebouwde omgeving. In Harderwijk zal aankomend jaar een RE:BORN gebouw (dierbaar, gezond, dynamisch, circulair en interactief) voor de toekomst ontstaan met als eerste bestemming zorg. Met deze circulaire investering is Bouwinvest onderdeel van de nieuwe realiteit die we met elkaar aan het creëren zijn, en die hopelijk als nieuwe maatstaf zal dienen voor de markt.’

 

Nieuwsbrief