01 november 2018

Deel dit op:

De beleggingsstrategie van Bouwinvest richt zich op de lange termijn. Het volgen en toepassen van nieuwe technologie is voor ons dan ook een gegeven. Blockchain is zo’n nieuwe technologie. Het zou direct van invloed kunnen zijn op onze beleggingsstrategie. Dick van Hal, CEO van Bouwinvest, deelde op 1 november de visie van Bouwinvest op blockchain tijdens de Blockchain Conference 2018.

Tijdens de conferentie sprak Dick van Hal met Koen Bonenkamp van Bloqhouse onder leiding van Jo Bongers van Fibree over de mogelijkheden van Blockchain in de vastgoedsector. In de discussie sprak Dick zijn verwachting uit voor de vastgoedsector: “Wij verwachten dat met Blockchain de vastgoedsector in Nederland en internationaal transparanter wordt. Daarmee zullen de investeringsmogelijkheden wereldwijd verder toenemen”. 

Eén van de toepassingen van blockchain zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat de due diligence op gebouwen eenvoudiger en goedkoper uitgevoerd kan worden. Op de blockchain blijft immers de historie van het gebouw inclusief documentatie en data in de tijd behouden. Dit maakt risico’s van gebouwen inzichtelijk, beter te beoordelen en daarmee bepaalde vastgoedmarkten transparanter. Dit zou diverse internationale vastgoedmarkten toegankelijker maken.

 

Nieuwsbrief