20 december 2018

Deel dit op:

Als enige Nederlandse fonds is Bouwinvest met het Dutch Office Fund genomineerd voor de GRESB/BREEAM Award for Responsible Investment. De Awards worden op maandag 4 maart 2019 uitgereikt in London.

Met de Responsible Investment award worden vastgoedbeleggers onderscheiden die een toonaangevende rol hebben in het verduurzamen van individuele gebouwen of hele vastgoedfondsen. Het Dutch Office Fund is genomineerd in de categorie ‘Small Portfolio’, dit zijn fondsen met een belegd vermogen tot € 1 miljard, waarvan minimaal 75% in duurzaam gecertificeerde gebouwen.

De strategie van het Office Fund is gericht op duurzame toekomstbestendige kantoorruimten, waarbij flexibiliteit en ontmoeting centraal staan. De kantoren van het Office Fund zijn inspirerende plekken waar mensen graag komen en werken. Bouwinvest besteed veel aandacht aan de verduurzaming van kantoren. Steeds meer huurders eisen dit omdat zij invulling willen geven aan hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen. Aandacht voor duurzaamheid helpt ons bovendien een gezonde werkomgeving te bieden en om de levenscyclus van onze gebouwen te verlengen, waarmee hun waarde in de toekomst veilig wordt gesteld. 

De BREEAM Awards, een initiatief van de BRE (Building Research Establishment) in samenwerking met GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark), is een jaarlijks internationaal event dat erkenning geeft aan uitzonderlijke projecten, project teams en vastgoedfondsen op het gebied van duurzaamheid. In 2017 ontving Bouwinvest al een BREEAM Award voor de inzet en inspanningen op het gebied van verantwoord en duurzaam investeren in het Dutch Retail Fund. Recent werd het Bouwinvest Dutch Hotel Fund uitgeroepen tot 2018 GRESB sector leader.

Kijk voor de andere genomineerden op www.breeam.com/awards.

 

Nieuwsbrief