08 september 2017

Deel dit op:

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft woon-zorgcomplex Ambachtsmark gekocht van Borghese Real Estate. Het complex bestaat uit 39 zelfstandige appartementen verdeeld over 4 woonlagen en is centraal gelegen in Almere Haven. Het gebouw is langjarig verhuurd aan zorginstelling Triade ten behoeve van bewoners met een verstandelijk en/of psychiatrische beperking.

“Het aankoopbeleid van het Healthcare Fund richt zich onder andere op het investeren in gehandicaptenzorg in intramurale huisvesting. Dit project sluit hier mooi bij aan.”, aldus Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments bij Bouwinvest.

Enno Otten, Directeur bij Borghese: “Het gaat hier om een bijzondere woon-zorginvestering waarbij zelfstandig wonen optimaal gecombineerd wordt met de mogelijkheid om zorg te verkrijgen. Wij zijn blij met deze verkoop aan Bouwinvest en hechten waarde aan de lange termijn relatie die wij met hen hebben vanuit verschillende projecten.”

Borghese Real Estate werd bij de verkoop begeleid door de zorgdesk van Capital Value. Kees van Harten, directeur Capital Value: “Deze transactie bevestigt de toenemende interesse van beleggers in zorgvastgoed. Uit ons recent gepubliceerde onderzoek blijkt dat de risico’s van dit type vastgoed voor beleggers steeds beter te identificeren en te beheersen zijn. Beleggers maken een gedegen kansen- en risico analyse bij aankoopbeslissingen van zorgcomplexen.”

Nieuwsbrief